Blesk pro ženy – Moře lásky: Návrat ztracené dcery

Blesk pro ženy + pondělí 20. října 2008 = další zástupce kolekce Inga Lindström – Moře lásky s názvem Návrat ztracené dcery, cena 49,- Kč. Německé romantické drama vypráví příběh úspěšné ženy, kterou pokus urovnat minulost postavil před nečekané osudové rozhodnutí.

Atraktivní Linda Thorwaldssonová má vše, co si člověk od života může přát. Práci v göteborgském muzeu, která ji baví. Dobrého snoubence, úspěšného a ve společnosti uznávaného advokáta Nilse Wiberga. Mají krátce před svatbou a jediné, co jí schází k dokonalému štěstí, je usmíření s její rodinou, kterou opustila před čtyřmi lety za poněkud bouřlivých okolností. Zejména by se ráda usmířila se svým otcem Lennartem, který byl nesmírně zklamaný jejím odchodem, protože doufal, že ji jednou uvidí jako svého nástupce v čele úspěšného rodinného podniku, slavných Thorwaldssonových loděnic. Když Linda jednoho dne náhodou potká v Göteborgu svou sestru Gunillu, rozhodne se uzavřít mír s rodinou a osobně pozvat svého otce na svatbu s Nilsem. S tlukoucím srdcem se vydá do velkého rodinného sídla.

Jenže setkání otce a dcery po tak dlouhém čase rozhodně nedopadne tak, jak Linda čekala. Zatrpklý otec její pozvání odmítne. A co je ještě vážnější, Linda se opět setká s Henrikem, mužem, do kterého se před lety bláznivě zamilovala, a který byl hlavní příčinou toho, proč utekla z domu. Henrik dal totiž přednost její sestře Gunille a oženil se s ní, což Linda nedokázala unést a už vůbec se nemohla dívat na svou sestru po jeho boku. Nyní před ní opět stojí a její srdce bije stejně divoce jako tenkrát. Navíc se zdá, že její švagr cítí víc než jen pouhou radost se setkání po letech. On je ženatý, ona má před svatbou. Linda uteče zpět do Göteborgu k Nilsovi dřív než udělá chybu, které by mohla litovat. To však zdaleka není konec jejího setkání s minulostí.

Lennart Thorwaldsson se na radu své přítelkyně a rodinné lékařky Grety Kronbergové rozhodne předat vedení firmy Gunille. Překvapená žena však nemůže firmu Thorwaldssonovy loděnice převzít. Hodlá totiž opustit manžela a odejít do Londýna za mužem, kterého miluje. Manželská krize už nějakou dobu trvá, a tak Henrik není překvapen tolik jako Lennart. Tomu se rázem hroutí svět, protože jeho životnímu dílu hrozí zánik. Henrik se cítí k Lindě přitahován stále silněji, a tak ji tajně vyhledá. Navíc se na ni obrátí otec, se žádostí, aby převzala jeho podnik. Linda se ocitá před osudovým rozhodnutím.

Zadní strana

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2004

Délka: 88 minut

Původní název: Inga Lindström – Begegnung am Meer

Světová premiéra: 8. února 2004 (epizoda 2 sezony 1 TV série)

Režie: Karola Meeder

Scénář: Christiane Sadlo

Produkce: Herbert Häußler, Ronald Mühlfellner

Hudba: Richard Blackford

Kamera: Martin Stingl

Společnost: Bavaria Film, Zweites Deutsches Fernsehen

Natáčeno: Gothenburg, Västra Götalands län, Švédsko

Hrají: Tanja Wedhorn (Linda Thorwaldssonová), Andreas Brucker (Henrik Rosendahl), Christoph Grunert (Nils Wiberg), Günther Schramm (Lennart Thorwaldsson), Stefanie Japp (Gunilla Rosendahlová), Andrea Jonasson (Dr. Greta Kronbergová), Angelika Bender (Frida Palmeová), Mellie Rassy, Jochen Striebeck (Olaf)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný