Mido Film – Berlín 1948 – Velký letecký most

Tak opět bez jakéhokoli aviza společnost Mido Film Brno přišla s dalším titulem, tentokrát z oblasti dokumentární. Dnes, ve čtvrtek 23. října 2008 se na pultech objevilo DVD Berlín 1948 – Velký letecký most. Cena již i pro Mido obvyklých 49,- Kč, titulní strana obálky nese ještě hesla „Boj o přežití" a „Počátek studené války".

I když se Berlín stále vzpamatovával z katastrof 2. světové války, stál v roce 1948 jako rukojmí mezi západními spojenci a Sovětským svazem. Jak navrátit kdysi tak významné město do rukou jednotné vlády?

Neschopni se dohodnout, odcházejí Sověti od vyjednávacího stolu a zahajují kompletní blokádu města. Pokud měl nyní Berlín přežít, veškeré zásoby mu musely být dopraveny vzduchem. A to i přes nejhorší zimu v německých dějinách, hustou mlhu a s primitivními radary. Toto je příběh odvážných letců, kteří i přes všechny nesnáze dokázali stovkami letů 24 hodin denně udržet Berlín na živu. 

 

 

 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: cca 50 minut

Původní název: Trials of Flight – Berlin ´48: The Great Airlift

Režie a produkce: Mickey Youmans

Scénář: Douglas Alexander

Společnost: Atwood Keeney Productions

Menu DVD

Údaje o DVD

Volba kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, anglicky

Titulky: žádné

 

Nastavení zvukové stopy 

 

Obraz: převážně černobílý PAL 4:3

Bonus: podle obalu Upoutávky, Z naší nabídky (v menu se položky jmenují Právě vychází a Již vyšlo – Sci-fi, J.P.Belmondo, Romy Schneider, DVD pro každého, Dokumenty)