Lidové noviny – Planety 7. – Život

 

Obvykle již v úterý, ale tento týden vzhledem ke státnímu svátku až ve středu 29. října 2008 vychází sedmý disk z řady dokumentů BBC nazvané lapidárně Planety. Tato řada vychází jako příloha Lidových novin. Název 7. dílu zní Život. Cena 49,- Kč

 

 

Lidové noviny přinášejí dokument britské BBC natočený nejmodernější počítačovou technikou, s dosud neuveřejněnými archivními materiály a nejnovějšími poznatky vědců celého světa. Dokument Planety je nejobsáhlejší a nejpozoruhodnější zprávou o vesmírném výzkumu a objevech, jaké kdy lidé učinili.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokud je někde jinde ve vesmíru život, pak se nabízí otázka, proč lidstvo zatím nenarazilo na nějaké mimozemské vysílání, na něco jako "mimozemský testovací úkaz"? Jednou z možností je, že mimozemský život vůbec neexistuje. Anebo možná inteligentní život existuje, ale jakmile se vyvine dost na to, aby dokázal vyslat signály do vesmíru, pak je také dostatečně rozvinutý na výrobu ničivých jaderných zbraní. Obecně primitivní život je velmi běžný a inteligentní život je dosti vzácný. S trochou nadhledu by se dalo říct, že inteligentní život se ještě nevyvinul ani na Zemi. 

 

 

 

Údaje o DVD:

Délka: 50 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný