Columbo 21 – Vydat nebo zemřít

Jednadvacáté pokračování případů inspektora Columba vychází v úterý 4. listopadu 2008 a nese název Vydat nebo zemřít. Cena 69,- Kč.

Úspěšný spisovatel Allen Mallory se rozhodne ukončit spolupráci se svým vydavatelem Rileym Greenleafem. Ten však nemá v úmyslu nechat svoji hvězdu odejít ke konkurenci a najme Eddieho Kanea, veterána z Vietnamu, aby Malloryho zabil.

Nakladatel Riley Greenleaf slibuje bombovému expertovi Eddie Kaneovi výměnou za zabití úspěšného autora Allena Malloryho vydání jeho vlastní knížky. Allen Mallory je jednoznačně nejúspěšnější současný spisovatel, za tři měsíce však mění nakladatele a od Greenleafa se stěhuje k jeho konkurentovi Geoffrey Nealovi. V den plánované vraždy se opilý Riley objeví na večírku, kde začne Mallorymu vyhrožovat. Poté se přesune do blízké hospody, zatímco spisovatel odjíždí domů pracovat. Tam jej Kane chladnokrevně zabije. Noční hlídač objeví mrtvolu na chodbě a okamžitě uvědomí policii.

Země původu: USA
Rok vzniku: 1974
Originální název: Columbo: Publish or Perish
Žánr: Krimi, detektivka
Režie: Robert Butler
Hrají: Peter Falk, Jack Cassidy, Mariette Hartley, Mickey Spillane, Jacques Aubuchon, John Davis Chandler, Gregory Sierra, Alan Fudge, Paul Shenar, Jack Bender, Ted Gehring  a další

Námět: Peter S. Fischer
Scénář: Richard Levinson
Produkce: Edward K. Dodds, Dean Hargrove, Roland Kibbee
Hudba: Billy Goldenberg
Střih: Robert L. Kimble
Kamera: William Cronjager
Stavby: Bill McLaughlin
Zvuk: Wallace R. Bearden

Údaje o DVD:

Délka: 72 minut
Zvuk: český 2.0, polský (lektor) 2.0
Obraz: barevný, 4:3, PAL