MF Dnes – Putování s pravěkými zvířaty 3

MF Dnes v úterý 18. listopadu 2008 nabídne další disk Putování s pravěkými zvířaty 3. S kuponem za 49,- Kč další dva díly unikátního seriálu z produkce BBC z časů, na které svět zapomněl.

 

Pomocí výsledků posledních vědeckých bádání, pokročilé počítačové grafiky a působivých příběhů z historie nám umožní nahlédnout do zaniklého světa – do doby vývoje savců na naší planetě.

Tvůrci řady úspěšných dokumentů z britské televize BBC nyní přicházejí s dalším unikátním seriálem. Pomoci výsledků posledních vědeckých bádání, pokročilé počítačové grafiky a působivých příběhů z historie nám umožní nahlédnout do zaniklého světa – do doby vývoje savců na naší planetě. Na prvních třech DVD naleznete kompletní seriál Putování s pravěkými zvířaty, na který navazují dvě DVD se seriálem Putování s pravěkými lidmi. 

 

Na DVD budou tyto dva díly:

 

5. Šavlozubý tygr – Minule jsme sledovali první kroky člověka. V této části se vrátíme zpět o jeden milion let na ztracený kontinent s obrovskými exotickými zvířaty. 40 milionů let ovládala jihoamerické pláně skupina hrůzu nahánějících dravců – ptáků rodu phorusrhacos. Před nedávnem se objevila nová šelma. Bájný šavlozubý tygr vlastně není nejsprávnější název. Správné jméno pro tento rod zvířat, kterých byla řada druhů, je šavlozubá kočkovitá šelma.

 

Paraguay, před 1 milionem let. Před 2,5 miliony let se spojila Severní Amerika s Jižní a do nových oblastí se rychle rozšířili dosud neznámí dravci. Nejnebezpečnějším z nich byla velká šavlozubá šelma smilodon. 

 

6. Cesta mamutů – Vstupujeme do doby ledové, v níž se potkávají člověk a mamut. Posledních 50 milionů let se planeta pomalu ochlazovala. Oběžná dráha Země kolem Slunce se zvětšila a důsledkem těchto změn byl příchod doby ledové. Podmínky pro život, zejména na severu, byly tvrdé – dokonce i pro mohutné mamuty. Neandrtálci jsou vynikající lovci, proto také vydrželi na Zemi přes 260 000 let. Nedokážou se ale tak rychle přizpůsobit měnícímu se klimatu. V důsledku drsných podmínek a příchodu jiného druhu člověka se jejich počet rychle snižuje.

Severní moře, před 30 000 lety. Severní Evropa je plná zeleně. Nad hlavami ostatních býložravců se tyčí mamuti, hojná kořist pro kromaňonce. S poklesem teploty začíná velká migrace a miliony mamutů míří na jih.

 

Žánr: Animovaný / Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2001

Původní název: Walking with Beasts

Světová premiéra: 15. listopadu 2001 – Velká Británie

Režie: Nigel Paterson

Scénář: Kate Bartlett, Jasper James, Michael Olmert, Nigel Paterson

Produkce: Tim Haines, Jasper James, Nigel Paterson, Joshua C. Barkley, Mick Kaczorowski

Hudba: Ben Bartlett

Společnost: BS Asahi / British Broadcasting Corporation / Discovery Channel Pictures / Pro 7 / TV Asahi

 

Údaje o DVD:

Délka: 59 minut

Zvuk: 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

 

 

Obraz: PAL 16:9

Bonus: žádný