Sport – Záhada Blair Witch

Jedni se nad ním rozplývají nadšením, druzí tvrdí, že větší blbost neviděli. Záhada Blair Witch – kultovní film, který minimálně vyvolal značný ohlas, v oblasti nízkorozpočtových počinů až nebývalý. Takže není divu, že brzy vznikla i parodie nebo nepovedené pokračování… Vyjde jako příloha deníku Sport ve středu 3. prosince 2008 za cenu 49,- Kč.

Na konci sychravého dne čeká zase noc… a každá další… je hroznější než ta předchozí. V říjnu 1994 se záhadně ztratili v lesích poblíž Burkitsville v Marylandu tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen materiál, který natočili… Mystifikační horor o tajemné kanibalistické příšeře zaznamenal mimořádný komerční úspěch, stál pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž utržil přes 240 milionů dolarů.

Trojice filmařů v přímém přenosu po stopách, které znamenají smrt, v nerovném zápasu o vlastní příčetnost… Nezávislý snímek Záhada Blair Witch (původně trefněji Po čarodějných stopách) sklízí v USA obrovský divácký úspěch a tak není divu, že tento napínavý thriller nyní přivítáme i v ČR. Skupina mladých lidí se v něm vydává po stopách čarodějnic, aby natočila mimořádný dokument. Na místě, opředeném pověstmi o jejich řádění, je však čekají pěkně horké chvíle, které předčí i tu nejhorší noční můru…

Žánr: Horor, Thriller, Mysteriózní, Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Originální název: The Blair Witch Project

Délka: 78 minut

Režie: Eduardo Sánchez, Daniel Myrick

Námět a scénář: Eduardo Sánchez, Daniel Myrick

Produkce: Robin Cowie

Hudba: Tony Cora

Kamera: Neal Fredericks

Střih: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

Zvuk: Harry Cohen

Hrají: Heather Donahue, Joshua Leonard, Michael C. Williams, Bob Griffith, Jim King, Sandra Sánchez, Ed Swanson, Patricia DeCou, Mark Mason, Jackie Hallex

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD9 4:3

Bonusy: Kletba Blair Witch (43:35 anglicky), Nově objevený materiál (5:06 anglicky), Upoutávka 1# (0:39 anglicky), Upoutávka 2# (0:48 anglicky), Upoutávka 3# (0:40 anglicky)