Blesk pro ženy – Romance u jezera

Studnice nevysychá a Blesk pro ženy opět v pondělí 8. prosince 2008 pokračuje v cyklu Moře lásky titulem Romance u jezera za cenu 49,- Kč. Německá televizní romance o mladé expertce na turistiku, kterou v idylickém městečku čeká nejen řada pracovních potíží, ale také láska.

Manželství mladé Caroline Ekmannové nevyšlo tak jak snila, takže se po dlouhém odkládání rozhodujícího kroku konečně rozvedla. V den kdy nabyla znovu svobodu, se zamyšleně a bezcílně toulá po Stockholmu a přemýšlí o svém dalším životě. Nakonec navštíví svého přítele a bývalého spolužáka Andrease Sunvalla, který ji přemluví, aby se spolu s ním vydala do jeho rodného města Udebergenu, kde se právě chystá tradiční slavnost letního slunovratu. Cestu hodlá Caroline jako expertka na turistický ruch využít k vyřízení objednávky švédského turistického svazu.

Velmi brzy po svém příjezdu si Caroline uvědomí napětí, které vládne mezi Andreasovým bratrem Svenem Sunvallem, některými občany města a dobře vypadajícím, charismatickým přírodovědcem Justusem Falkenbergem. Justus se totiž snaží naplnit svůj dlouholetý sen a navrátit do zdejší přírody hnědého medvěda a to se mnohým lidem nelíbí natolik, že chtějí jeho záměr překazit. A Caroline se má stát jazýčkem na miskách vah. Její posudek má rozhodnout, zda má být tento medvědí projekt podporován nebo ne. Pro Caroline to vůbec není snadná práce, protože Justus se jí líbí, ale tlak z druhé strany je velmi silný. Navíc se zaplete do napětí v manželství Svena a Kerstin, která má nemanželský poměr, protože se cítí svým až příliš zaměstnaným manželem zanedbávaná. Carolininy city k hezkému přírodovědci Justusovi jsou stále silnější a také on je atraktivní Caroline okouzlen, což jak se zdá se vůbec nelíbí Andreasovi.

Zadní strana

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2006

Délka: 90 minut

Původní název: Inga Lindström – Auf den Spuren der Liebe

Světová premiéra: 14. května 2006 (epizoda 5 sezony 3 TV série)

Režie: Heidi Kranz

Scénář: Christiane Sadlo

Produkce: Herbert Häußler, Ronald Mühlfellner

Hudba: Richard Blackford

Kamera: Meinolf Schmitz

Střih: Manuela Kempf

Kostýmy: Tanja Wagner

Společnost: Bavaria Film / Zweites Deutsches Fernsehen / Österreichischer Rundfunk

Natáčeno: Stockholm, Stockholms län, Švédsko

Hrají: Romana Pollak (Caroline Ekmann), Thomas Scharff (Justus Falkenberg), Andreas Elsholz (Andreas Sunvall), Johanna-Christine Gehlen (Kerstin Sunvall), Hans Heller (Sven Sunvall), Charlotte Lüder (Lisa Sunvall), Matthias Beier (Olof Sund), Julia Josten (Emma), Thomas Limpinsel (Mats Wilander), Christian K. Schaeffer (Thomas)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: PAL DVD5 barevný 16:9

Bonus: žádný