Úterní Blesk – Flintstoneovi 2 – Viva Rock Vegas

Kdo by potřeboval odlehčit od titulů poněkud náročnějších (Pianistka, Žraloci a malé ryby), má příležitost díky Blesku, který v úterý 9. prosince 2008 nabídne (jak jinak než rovnou ve druhém dílu) hranou podobu příběhů z kamenného pravěku Flintstoneovi 2 – Viva Rock Vegas za 49,- Kč. Komedie o tom, jak to bylo tenkrát, když se Fred a Vilma seznámili a jakou roli v tom všem sehrál malý mimozemšťan.

Na Zemi, která se právě nachází v období pravěku, přilétá malý zelený mimozemšťan Gazooa pověřený výzkumem pozemských rozmnožovacích metod. Svědky jeho přistání se stanou Fred Flintstone (v češtině Fred Pazourek) a jeho kamarád Barney Rubble tedy Oblázek). Ti se také stanou hlavním objektem mimozemšťanova zájmu.

Fred právě složil zkoušky v řízení brontojeřábu v Brontojeřábové Akademie a oba získali dobrá místa v lomu. Proto jdou oslavovat do bistra Bronto King, kde jako servírka pracuje dobromyslná Betty. Ta se v dobré víře ujme Vilmy, která má slzy na krajíčku. Betty ji považuje za bezjeskyňkyni, netuší ale, že dívka pochází z bohaté rodiny. Právě utekla se snobské hostiny po hádce s panovačnou matkou. Ta ji totiž chce provdat za úspěšného, ale nemyšleného a nudného Chipa Rockefellera. Fred se pokouší Betty sbalit a přitom dohodí Vilmu Barneymu.

 

Další den se čtveřice vydá na pouť, k mimozemšťanově nelibosti však stále nedochází k žádnému páření. Fred se mu snaží vysvětlit, že u lidí to chodí jinak. Na pouti Fred zjistí, že si rozumí spíše s Vilmou než z Betty, zatímco u Barneyho je tomu právě opačně. A tak se kamarádi dohodnou, že si přítelkyně vymění. K mimozemšťanově radosti dojde také k prvním polibkům. Vilmina matka Pearl s pomocí soukromého detektiva dceru najde a přemluví ji, aby se vrátila domů, alespoň na otcovy narozeniny. Dívka souhlasí, ale pozve na oslavu také své nové kamarády. Fred i Betty jsou rozčarováni Vilminým původem a bohatstvím. Navíc je tu Chip, který se je neustále pokouší zesměšnit.

A když Fredův malý dinosaurus zničí hostinu a Pearl Freda vyhodí, jde Vilma s ním. Lstivý Chip se však potřebuje s Vilmou oženit za každou cenu. Má totiž velké dluhy, které chce zaplatit z jejího bohatého věna. Omluví se proto Fredovi a pozve ho i s přáteli do nově otevřeného kasina. S pomocí své milenky Roxie připravuje rafinovanou léčku s cílem připravit Freda o Vilmu. Fred omámený penězi, které s pomocí Chipa vyhrává, nedbá Vilmyni nelibosti nad jeho radostí z nově nabytého bohatství. Jenže ve chvíli, když má hrát o milionový jackpot, Chip otočí pákou a Fredovi se přestane dařit.

 

Mezitím co Roxie odláká Barneyho, Chip nabídne Fredovi, že mu odpustí dluh z prohry. Ten pochopí, že šlo o léčku a odmítne. Chip tedy sáhne k poslední lsti a obviní Freda z krádeže drahého šperku. Kdo ví, jak by to dopadlo, nebýt malého mimozemšťana a skutečnosti, že mříže jsou tak daleko od sebe, že se jimi Barney protáhne ven…

Obrovský celosvětový úspěch prvních "hraných" Flintstoneových, kteří dali kreslenému seriálu Williama Hanny a Josepha Barbery nový rozměr i zcela specifický humor, byl neklamným znamením, že volné pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. A tak jsou tu znovu nám už dobře známí hrdinové. V novém hereckém obsazení a s příběhem, který předchází prvnímu dílu.

 

Žánr: Komedie / Rodinný / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 90 minut

Původní název: The Flintstones in Viva Rock Vegas

Světová premiéra: 15. dubna 2000

Premiéra v kinech ČR: 27. července 2000

Režie: Brian Levant

Scénář: William Hanna (původní animovaná série), Joseph Barbera (původní animovaná série), Deborah Kaplan, Harry Elfont, Jim Cash, Jack Epps Jr.

Produkce: Joseph Barbera, Bart Brown, Bruce Cohen, William Hanna, Dennis E. Jones

Hudba: David Newman

Kamera: Jamie Anderson

Společnost: Universal Pictures / Amblin Entertainment / Hanna-Barbera Productions

Natáčeno: Paramount Ranch – 2813 Cornell Road, Agoura, Kalifornie, USA / Vasquez Rocks Natural Area Park – 10700 W. Escondido Canyon Rd., Agua Dulce, Kalifornie, USA

 

Hrají: Mark Addy (Fred Flintstone), Stephen Baldwin (Barney Rubble), Kristen Johnston (Wilma Slaghoopleová), Jane Krakowski (Betty O’Shaleová), Joan Collins (Pearl Slaghoopleová), Thomas Gibson (Chip Rockefeller), Alan Cumming (Gazoo/Mick Jagged), Harvey Korman (Slaghoople), Alex Meneses (Roxie), John Taylor (Keith Rockhard), Tony Longo (Velký Rocko), Danny Woodburn (Malý Rocko), Taylor Negron (Gazaam & Gazing), Jack McGee (zkoušející u brontojeřábu), David Jean Thomas (zkoušející u brontojeřábu), Brian Coughlin (dělník u brontojeřábu), a další

Údaje o DVD (předpoklad dle dosažitelného vydání):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný

Vidoukázka:

{youtube}EU3mHXGnCSE{/youtube}