Sobotní Sport – Dům tisíce mrtvol

Skoro by se zdálo, že díky Vánocům, které jsou již za dveřmi, se pro samé pohádky se zapomíná na jiné žánry. Ale zdání klame, jak je vidět na příkladu deníku Sport, který pro fanoušky hororů na sobotu 20. prosince 2008 nachystal morbidní americký film Dům tisíce mrtvol, který v roce 2003 natočil Rob Zombie. Cena 49,- Kč. Vstupte …pokud máte odvahu!

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol.

Parta 4 mladých lidí se vydá na cestu za účelem dovědět se co nevíc o záhadách a o všem, co má něco společného se strachem. U jedné benzinové pumpy se zapovídají s místním klaunem "Kapitánem Spauldingem". Ten je zasvětí do příběhu doktora, který si svými nepovolenými operacemi získal přezdívku Dr. Satan. Parta se vydá ke stromu, kde byl onen muž oběšen, ale druhý den jeho tělo zmizelo. Když jedou zpátky, naberou stopařku jménem Baby, načež záhadně píchnou. Baby jim nabídne pomoc, a možnost ubytovat se v domě jejích rodičů. Celá rodina Fireflyových je od počátku podezřelá. Když se rozhodnou jet, 2 členové rodiny (vč. Dr. Satana) je napadnou a spoutají. Mučení začíná. Dojde na sekání rukou, skalpování, stahování kůže a její následné navlékání na někoho jiného – celá rodina se v těchto satanských rituálech vyžívá jak jen to lze. Na konci se zdá, že jedna dívka přežije. Nasedne do auta, které řídí Spauldning, který je také členem klanu, to ona netuší.

Filmový debut metalového hudebníka Roba Zombie je úchylná béčková zběsilost par excellence. Brutální morbidita plná bizarních postav a čeného humoru je veselou sadistickou jízdou od začátku do konce. Film byl natočený už v roce 2000 pro studio Universal, které jej ihned odmítlo distribuovat. Mezi americké diváky, kteří se rozdělili na nadšené fanoušky a znechucené odpůrce, se Dům tisíce mrtvol dostal až po třech letech. V českých kinech se film neodvážil distribuovat nikdo.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2003
Originální název: House of 1000 Corpses
Žánr: Horor
Režie: Rob Zombie
Hrají: Chad Bannon (zabiják Karl), Karen Black (matka Fireflyová), Sheri Moon Zombie (Baby Fireflyová), Michael J. Pollard (Stucky), Bill Moseley (Otis Driftwood), Rainn Wilson (Bill Hudley), Matthew McGrory, Irwin Keyes, Tom Towles (nadporučík George Wydell), Sid Haig (Kapitán Spaulding), Rob Zombie, Walton Goggins (delegát Steve Naish)
 
Námět a scénář: Rob Zombie

Hudba: Rob Zombie
Kamera:Alex Poppas, Tom Richmond
Střih: Kathryn Himoff
Obsazení: Dean E. Fronk
Produkce:Andy Given
Stavby: Lisa K. Sessions
Kostýmy:Amanda Friedland

Masky: Mustaque M. Ashraffi

Videoukázka:

{youtube}16CMZW0d9hc{/youtube}