Mido Film – Největší války 20. století 1. DVD

Zatímco očekávané duo Poirot & Marplová od Amercomu se na stáncích neobjevilo ani dnes a tudíž je stihnul neodvratný osud opět se posunout v přehledu o další den, naopak neočekávaným titulem dneška se staly Největší války 20. století od vydavatelství MIDO. Jde v podstatě o sestřihy dobových dokumentů od MM&V (Marathon Music & Video Production), které již kdysi vycházely u InterDomina (tehdy vyšly tři díly). Dnem vydání je čtvrtek 8. ledna 2009 a cena je 49,- Kč.

Tento jedinečný dokument oživuje díky autentickým archivním filmovým záběrům nejbouřlivější období americké vojenské historie. Je to trnitá cesta od děl tažených koňmi až po laserem naváděné řízené střely. Objevujte s námi příběhy klíčových bitev, které změnily výsledky konfliktů, budoucnost a tvář světa. V tomto díle Vám ukážeme průběh španělsko-americké války, velmocenskou politiku USA a cestu Ameriky od isolacionismu k 1. světové válce. Dokument zkoumá příčiny války, její začátek a průběh. Vydejte se na výpravu s americkou expediční armádou, která odplula za oceán, aby mohla zvolat "Eskadro Lafayette, přicházíme na pomoc!".

DVD obsahuje 2 části:

01. Spojené státy se stávají velmocí (48:21 minut)

Století válek oživuje díky autentickým filmovým záběrům nejbouřilivější období americké bojové historie. Od ěl tažených koňmi až po laserem naváděné řízené střely. Objevujte s námi příběhy klíčových bitev, které změnily výsledky konfliktů, budoucnost světa a tvář Ameriky. Naše putování začneme na počátku 20. století. Amerika vstoupila na světovou scénu. Její vítězství nad Španělskem ve španělsko – americké válce roku 1898 ostatním světovým mocnostem ukázalo, že s Spojené státy jsou velmocí, se kterou se musí počítat. Spojené státy díky tomuto vítězství takřka okamžitě získaly impérium a jejich kolnie sahaly až k dalekým Filipínám. Amerika se dočkala úspěchu a uznání její vojenské jednotky se brzy ocitly v oblastech na Dálném východě a v Karibském moři.

02. První světová válka (55:08 minut)

V roce 1914 svět zachvátila první světová válka. Tento dokument zkoumá příčiny války, její začátek a a merický vstup do války. Vydejte se na výpravu s americkou expediční armádou, která odjela, aby mohla volat "Jsme tady!". Sledujte pokusy generála Perschinga připravit armádu na těžké boje, a podívejte se, jak to dopadlo, když se Američané zapojili do boje v nejtemnější hodině spojenců. Nakonec budete moci se všemi Američany oslavit konec války, a svět se bude konečně zdát bezpečný a připravený k demokracii.

Originální název: Century of Warfare

Námět a scénář: Gary Rhay
Produkce: Lanny Lee
Výkonný producent: Norm Andersen
Vypraveč: Dale Reed
Střih: Gabe Cooley
Grafika: Jerry Wiant
Koordinátor: Debbie Wolf

Pro MIDO Film vyrobilo studio Digitální svět v roce 2008

Menu DVD 

Údaje o DVD:
Výběr kapitol 
Obraz: černobílý, barevný, PAL, 4:3
Zvuk: česky 2.0, anglicky 2.0
Titulky: — 
Nastavení zvukové stopy 
Délka: 103 minut
Typ disku: DVD5
Regiony: 2
Bonusy: upoutávky