Aha! – Úžasná planeta DVD 1

 

Pondělní Aha! v ediční řadě Světový dokument přinese v pondělí 12. ledna 2009 sérii výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Přírodopisný seriál BBC Úžasná planeta bude vycházet postupně na 10 DVD díky KM Records a North Video. Cena jednoho disku bude 49,- Kč. 

Ediční řadu Světový dokument  již známe z vydání Saganova Cosmosu – jedná se o unikátní tříhodinové filmové materiály, pozoruhodné přírodopisné cykly a populárně naučné seriály.
První disk bude obsahovat:
ŽIVOT MLÁĎAT
Čím nás záběry mláďat tak okouzlují? Jsou bezprostřední, přímá a hravá jako děti. Snaží se napodobovat své dospělé vzory, ale zatím jsou tak roztomile neohrabaná. Fandíme jim, aby překonala nástrahy nelítostného světa a svým životem naplnila záměry přírody v její nekonečné rozmanitosti.

PREDÁTOŘI
Vždy nás fascinuje chování predátorů. Jak si shánějí potravu, střeží území nebo soicální postavení, nám v první chvíli připadá bezcitné. Ať pozorujeme psí šelmy nebo zabijácké velryby, uvědomujeme si, že v přírodě platí jediný zákon: silnější přežije. Takoví jsou predátoři.

NEJCHYTŘEJŠÍ ZVÍŘATA SVĚTA
Schopnost učit se může život velmi ulehčit. Často se nám ani nechce uvěřit, jak moudře a zkušeně se některá zvířata dokáží chovat. Nejen primáti, v nichž vidíme obraz lidských předchůdců, nebo delfíni, jejichž inteligence byla nesčetněkrát prokázána. Své triky mají také veverky nebo krávy.

MOŘSKÁ MONSTRA
Mořská monstra Sytá mořská modř, hlubiny a rozléhající se zvuky. Nechme se omámit všudypřítomným modrým odstínem a největšími zástupci podmořské fauny. Velryby, žraloci a delfíni ovládají nekonečné podmořské světy plné korýšů a menších ryb. S mořskými želvami překonáme úžasné vzdálenosti mezi plážemi jednotlivých světadílů, kde ve zpěněném příboji dovádějí tučňáci a na plážích se povalují lachtani a tuleni.

Dále vyjdou tyto díly:
19.01.2009 – Exotická fauna
26.01.2009 – Divy přírody
02.02.2009 – Nejkrásnější destinace
09.02.2009 – Po stopách dávných věků

Zadní strana obalu

© BBC Worldwide limited.;  KM Records, s. r. o.
Menu DVD
Údaje o DVD
Volba kapitol 
  
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: 2.0 CZ, ENG
Titulky: CZ 
Nastavení zvuku a titulků 
Délka: 181 minut
Typ disku: DVD 9
Regiony: All
Bonusy: —