Vapet pro každého – Pán draků

Vapet pro každého v úterý 13. ledna 2009 vysílá na pulty film Pán draků za cenu 48,- Kč. Pokud jsem tuhle citoval divácký komentář, že Jet Li není Jackie Chan, tak tady je pánem právě onen druhý zmiňovaný.

Drak by měl doma studovat literaturu a bojová umění, ale místo toho se poflakuje a sem tam se zaplete do nějaké rvačky. Mladý student bojové školy, kterého především zajímají krásné dívky, řádění s kamarádem Liem a ulívání se z povinností. Je také ale zároveň nadaným žákem kung-fu a vůdcem sportovního oddílu, který vyhrává v různých sportovních disciplínách. Vede vcelku spokojený život, okořeněný řadou sportovních úspěchů, ale jen do té doby, kdy se náhodou zaplete mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty a do krádeže vzácných diamantů. Pak musí použít svoje bojové dovednosti, aby dokázal sebe i své okolí ubránit před všehoschopnými zločinci.

Diváci:

Ty sportovní scény jsou opravdu výborné a Jackie se v nich vyřádí víc než v bojových scénách (kterých popravdě moc není), ale film sám je dost nevyrovnaný. Chvíli se tváří jako komedie, aby se z něj vzápětí stala tragédie nejvyšších rozměrů.

Jackie je tentokrát kapitán mužstva draků, které soutěží na různých turnajích v opravdu povedených sportech (americký fotbal říznutý kung-fu nebo hra, která je něco mezi fotbalem, bambintonem a kung-fu). Většinu filmu dělá Jackie různé vylomeniny, honí se za děvčaty, až se tak jednou náhodou připlete se svým kámošem k ukradenému čínskému pokladu, pak konečně přijdou na řadu bitky, no vlastně jenom jedna pořádná na samém konci. A to je opět nářez. Žádná technika, jen drsná pouliční bitka říznutá vynikajícími kaskadérskými výkony.

Žánr: Akční

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1982

Délka: 92 minut

Původní název: Long xiao ye / Dragon Lord

Režie: Jackie Chan

Scénář: Jackie Chan, Edward Tang, Barry Wong

Produkce: Raymond Chow, Leonard Ho

Kamera: Chin-Kui Chen, Chung Yuan Chen

Společnost: Golden Harvest Company

Natáčeno: Hong Kong, Čína

Hrají: Paul Chang, Jackie Chan, Wai-Man Chan, Kang-Yeh Cheng, Fung Feng, Hark-On Fung, Kam-Kwong Ho, Kang Ho, Pak-Kwong Ho, Yeong-mun Kwon, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky on/off

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný