Sport – Oběť : Lovec krve

 

Sport nabídne v sobotu 17. ledna 2009 sličnou a známou tvář v ženské variaci na Bladea ve filmu Oběť : Lovec krve za 49,- Kč. Krev volá po pomstě. 

 

Oběť. Upír. Vrah. Reportérka Sadie pátrá po tajném společenství a při tom se stane obětí nemrtvých. Probouzí se v márnici jako jedna z nich a myslí na jediné: na odplatu… Všichni, kdo měli s její smrtí něco společného, teď budou trpět!

Tentokrát nebudu citovat Kino, ale časopis Filmag 3/2008, kde na straně 72 vyšla recenze se shrnutím „hororové nic". Za zmínku údajně stojí jen Lucy Liu, obzvláště v jedné scéně z márnice:

Upíři. Kdo by je neznal. Banda jedna nevycválaná. Kolik jen už o těchle krvežíznivejch hošanech bylo napsáno knížek a natočeno filmů. Většinou je sto standardní bububu s dlouhejma špičákama a strachem z česneku a jen občas má nějaký autor dostatečně velké koule na to, aby se zabejčil a zpracoval si děti noci po svém. S novým konceptem nejvíce zabodovala Kathrin Bigelow, která navzdory absenci zmiňovaných žláz přišla s dokonalou věcí Near Dark. Jenže ve vesmíru má každý jin svůj jang a každé plus své mínus. A tak jestli je Near Dark úžasný a inovativní upíří film, je Oběť:Lovec krve jeho pravým opakem.

Sebastian Gutierrez se snažil být stejně originální, ale zapomněl při tom na dvě věci. Příběh a atmosféru. A bez nich to v hororu šlape jen málokdy. Takže sledujeme, jak novopečená upírka zjišťuje, že život krvesajky není pro ni to pravé a že nejlepší bude se všem těm parchantům pomstít. O nic jiného nejde. Navíc je to celé natočené hrozně nudně a nenápaditě, kdy se jen modlíte, aby už ta příšerná hodina a půl skončila.

A pak ještě několik odstavců ve stejném duchu…

Žánr: Akční / Horor / Thriller

Země původu: USA / Nový Zéland

Rok vzniku: 2007

Délka: 94 minut

Původní název: Rise: Blood Hunter

Světová premiéra: 28. dubna 2007 – USA (Tribeca Film Festival)

Režie: Sebastian Gutierrez

Scénář: Sebastian Gutierrez

Produkce: Kelli Konop, Aubrey Henderson, Nathan Kahane, Kelli Konop, Josef Lieck, Carsten H.W. Lorenz, Sam Raimi, Hans Christian Ritter, Greg Shapiro, Robert G. Tapert

Hudba: Nathan Barr

Kamera: John Toll

Společnost: Mandate Pictures / Kingsgate Films / Destination Films / Ghost House Pictures / Rise Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Lucy Liu (Sadie Blakeová), Robert Forster (Lloyd), Cameron Richardson (Collette), Allan Rich (Harrison), Samantha Shelton (editorka LA Weekly), Kevin Wheatley (Ethan Mills), Margo Harshman (Tricia Rawlinsová), Cameron Goodman (Kaitlin), Holt McCallany (Rourke), James D’Arcy (Bishop), Carla Gugin (Eve), Michael Chiklis (Clyde Rawlins), Paul Cassell (detektiv Easton), Natsuko Ohama (Sadieina matka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný

Videoukázka:

{youtube}2_QQkB54Cg0{/youtube}