Vapet pro každého – Parchant

Vapet v úterní řadě Pro každého nabídne 20. ledna 2009 původně televizní snímek Parchant. Cena obvyklých 48,- Kč. Pod maskou důvěryhodného a šikovného obchodníka se skrývá nelítostný psychopat, který se neštítí jakéhokoliv zločinu.

Úspěšný bostonský finančník Ted Robards se zhlédne v mladém a dynamickém makléři Jeremym. Začíná v něm vidět svého pespektivního nástupce. Je přesvědčený, že právě získal to nejlepší co mohl. Ignoruje všechny varovné příznaky, prozrazující, že s Jeremym není něco v pořádku a namlouvá si, že Jeremy je pro firmu požehnáním. Proto mu nabídne bydlení ve svém domě a sblížení se svou rodinou. Má s ním velké plány do budoucna, netuší však, že Jeremy je ztělesněním samého zla.

Jeremy je totiž vrah. Ba co je horší, Jeremy je psychopatický vrah. Už jako malý chlapec upálil své adoptivní rodiče. A nepřestal se zabíjením ani teď v dospělosti. Uškrtí svou přítelkyni, jejího známého, mladou ženu, která odhalila pravdu a chtěla to říci Todově ženě Sandy. A to není všechno. Postupně zničí Tedovu firmu, přivede ho na mizinu, a pak se zaměří na hlavní terč své nenávisti, Tedovu manželku Sandy, která je ve skutečnosti Jeremyho biologickou matkou. Za to, že ho hned po narození dala k adopci, za všechno co se mu v životě stalo. Začíná postupně mučit Sandy svými historkami a sadistickými žertíky a zanedlouho jsou všichni v domě také ohroženi i na životě.

Pozvete-li si do rodiny takového parchanta jakým je Jeremy, tak musíte počítat s tím, že peklo vstoupí do Vašeho domu.

Žánr: Thriller / Drama / Akční / Krimi

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 87 minut

Původní název: Natural Enemy

Světová premiéra: 10. ledna 1997 – USA

Režie: Douglas Jackson

Scénář: Kevin Bernhardt

Produkce: Nicolas Clermont, Stewart Harding, Elie Samaha

Hudba: Alan Reeves

Kamera: Rodney Gibbons

Společnost: Filmline International Inc. / Home Box Office / Phoenician Films

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Donald Sutherland (Ted Robards), William McNamara (Jeremy Harper), Lesley Ann Warren (Sandy Robardsová), Joe Pantoliano (Stuart), Tia Carrere (Christina D’Ameliová), Christian Tessier (Chris Robards), Lenore Zann (Gina Knoxová), Rosemary Dunsmore (Judy), Vlasta Vrana (Stanley Knox), Claudia Bess (Claire), Serge Houde (Mitchell Sherwood), Richard Zeman (Bob), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný