Můj přítel Monk 26 – Pan Monk se žení

Šestadvacáté pokračování seriálu Můj přítel Monk je zároveň prvním setkáním s Monkem v letošním roce, a má název: Pan Monk se žení.  Cena 69,- Kč. Vychází v pondělí 19. ledna 2009.

Sanfrancisský starožitník Raymond Toliver čte nahlas ze starého zažloutlého přiznání napsanáho v 19. století prospektorem Joshou Skinnerem. Je zde popsáno, jak Skinner zavražděný jeho zlatokopeckým společníkem Gully Watsonem behěm zlaté horerečky v roce 1849 postavil výstavný dům na místě zlaté žíly, skryl Watsonův podíl hlavní žíly a úkryt mající cenu milionů nebyl nalezen do dnešního dne. Kde je zlato?, ptá se autor textu. Jak starožitník Toliver nahlas přemítá o vraždě společníka, jeho vlastní společník, Dalton Padron jej ubije k smrti šicím strojem.

O několik dní později, poměrně značně podnapilý poručík Disher naléhá na pana Monka s žádostí o pomoc – jeho matka se totiž provdala za o 20 let mladšího starožitníka Daltona Padrona, který se navíc rozhodl, že novomanželé stráví líbánky v poradně pro řešení manželských problémů. Adrian Monk a Sharona se proto vydávají za manžele, aby si v poradně podezřelého starožitníka mohli prohlédnout zblízka…

Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Originální název: Mr. Monk and and the Captain´s Wife
Žánr: Detektivní, Krimi, TV série

Režie: Craig Zisk

Námět: David Breckman, Andy Breckman
Hrají: Tony Shalhoub – Adrian Monk, Bitty Schram – Sharona Fleming, Ted Levine – Captain Leland Stottlemeyer, Jason Gray-Stanford – Lieutenant Randall Disher, Kane Ritchotte – Benjy. Dále hrají: Jane Lynch, Jim Lau, Michael Ensign.

Údaje o DVD: Délka: 42 minut
Zvuk: stereo 2.0, český, polský (lektor)
Titulky: české, polské
Obraz: barevný, 4:3, Full Frame, PAL
Region: 2
Typ disku: DVD-5
Obal: DVD je v plastové krabičce s papírovým příbalovým sešitem.