Aha! – Úžasná planeta DVD 2

 

Pondělní Aha! společně s KM Recodrs a North Video v ediční řadě Světový dokument přinese v pondělí 19. ledna 2009 druhý disk série výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Přírodopisný seriál BBC Úžasná planeta bude vycházet postupně na 10 DVD. Cena jednoho disku bude 49,- Kč.  

 

Druhý disk obsahuje: 

 

EXOTICKÁ FAUNA 

 

Jsou místa, kde je horko nesnesitelné, kde písek pálí, slunce vysouší a voda je nejvzácnějším pokladem. Pěkné horko je ale taky v pralesích a o suchu se tu mluvit rozhodně nedá. Unikátní záběry nám tentokrát odhalí, kdo se v říši zvířat rád opaluje a komu nedělá problém žít "v sauně".  

 

Menu DVD 

 

BIZARNÍ STVOŘENÍ 

 

Jaká tajemství skrývají nejpodivnější stvoření na světě? A která to vlastně jsou? Co takhle chvíli pozorovat obrněného pásovce, duhového chameleona či ptakopyska? Existují druhy, které porušují pravidla, o nichž se učíme už od dětství. Nebo je snad souboj dvou ryb na blátě běžná věc? 

 

 

 

ŽIVOT V DIVOČINĚ 

 

K setkání se zvířaty nestačí jen navštívit území, kde žijí. Je nutné znát také jejich zvyky, způsob pohybu a denní dobu aktivity. Některá zvířata mají obrovská teritoria, jiná žijí v korunách stromů desítky metrů nad zemí a další vycházejí jen v noci. Je téměř nemožné je zahlédnout, a přitom téměř jisté, že ona vidí nás. 

 

 

 

ZEMĚ LEDU 

 

Někde je Země rozpálená, jinde mrzne, až praští. Kdo se přizpůsobí, přežije. Jak si vedou tučňáci v polárních krajích a kdo kraluje zasněženým horám a ledovcům? Stačí proti mrazu pořádný kožich? Také poušť, která je přes den rozpálená sluncem, zchladne během několika hodin o desítky stupňů. 

 

Zadní strana obalu 

  

Dále vyjdou tyto díly:  

 

26.01.2009 – Divy přírody

02.02.2009 – Nejkrásnější destinace

09.02.2009 – Po stopách dávných věků

16.02.2009 – Zákon džungle 

 

© BBC Worldwide limited.;  KM Records, s. r. o. 

 

Údaje o DVD:  

 

Volba kapitol 

 

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Zvuk: 2.0 CZ, ENG

Titulky: CZ  

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Délka: 177 minut

Typ disku: DVD 9

Regiony: All

Bonusy: —