Blesk – Presumpce viny

Blesk ve středu 21. ledna 2009 nabídne Denzela Washingtona ve filmu Presumpce viny za 49,- Kč. Musí myslet jako vrah a jednat jako detektiv.

Matt Lee Whitlock pracuje jako šerif v idylickém floridském městečku Banyan Key. Je poctivý, pečlivý a oblíbený – ovšem jen do té doby, než se stane podezřelým z vraždy dvou lidí. Jak k tomu mohlo dojít?

Nikdo netuší, že Matt, který se právě rozvádí se svou krásnou, ale odcizenou manželkou Alex, také policistkou, udržuje už delší dobu tajný a vášnivý milostný poměr s vdanou Ann Merai Harrisonovou, kterou její manžel Chris týrá. Když od doktora zjistí, že Ann má rakovinu, je Matt ochoten udělat cokoli pro její záchranu – dokonce i lhát a krást. Dá jí na léčbu ve Švýcarsku peníze, zabavené v rámci jednoho z řešených případů a ona na něj přepíše svou životní pojistku. Druhý den ale shoří dům s Ann i jejím manželem.

Jak daleko za hranici zákona je schopen zajít muž, který dosud neúprosně obhajoval spravedlnost a právo? A co udělá, když objeví, že Ann Merai ve skutečnosti vůbec nebyla nemocná, není ani mrtvá a touží spíš než po jeho lásce po penězích? Dokáže očistit své srdce od pochybností a své dobré jméno od všech podezření?

Podrobně zde.

Divácké komentáře lez shrnout:

Příjemně jednoduchý a přímočarý snímek, který není ani na minutku komplikovaný. Denzel Waschington se snad narodil pro role policistů a půvabné Evě Mendes to vedle něj sluší. Velmi tradiční a obyčejně laděný film, který v televizi určitě neurazí a rychle uteče.

Zadní strana

Žánr: Drama/ Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 105 minut

Původní název: Out of Time

Světová premiéra: 7. září 2003 – Kanada (Toronto Film Festival)

Premiéra v kinech ČR: 3. června 2004

Režie: Carl Franklin

Scénář: David Collard

Produkce: Jesse Beaton, Jon Berg, Stokely Chaffin, Alex Gartner, Dan Genetti, Neal H. Moritz, Kevin Reidy, Damien Saccani, Stephen Traxler, Gina White

Hudba: Graeme Revell

Kamera: Theo van de Sande

Společnost: Metro-Goldwyn-Mayer / Original Film / Monarch Pictures

Natáčeno: Boca Grande, Florida, USA / Casey Key Swing Bridge, Sarasota, Florida, USA / Cortez, Florida, USA / Miami, Florida, USA

Hrají: Denzel Washington (Matthias Lee Whitlock), Eva Mendes (Alex Diaz Whitlocková), Sanaa Lathan (Ann Merai Harrisonová), Dean Cain (Chris Harrison), John Billingsley (Chae), Robert Baker (Tony Dalton), Alex Carter (Paul Cabot), Antoni Corone (Deputy Baste), Terry Loughlin (agent Stark), Nora Dunn (Dr. Donovanová), James Murtaugh (Dr. Frieland), Peggy Sheffield (Judy Andersonová), Evelyn Brooks (matka Judy), Eric Hissom (hotelový recepční), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: anglicky, česky , slovensky, maďarsky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: film o filmu, brepty, kamerové zkoušky