Mido Film – Ozvěny mrtvých

Na stránkách Mido Filmu se titul Historie československého vojenského letectví (Díl 1 – Počátky vojenského letectví u nás) přesunul do katalogu již vydaných filmů a na e-shopu je inzerován za cenu 199,- Kč, i když jsme ho na pultech nikdo neviděli. Ale o tom jindy. Zároveň se v katalogu objevil další zástupce thajských hororů Ozvěny mrtvých, cena je udána 49,- Kč. Datum vydání a dostupnost ale zůstávají záhadou… Záhada rozluštěna – na pultech se objevilo ve čtvrtek 22. ledna 2009.

Od svých 15 let kamkoliv se Ming podívá, vidí obličeje mrtvých duší, které jí pronásledují. Když zavře oči, aby spala, vše se ještě zhoršuje, protože temnota slouží pouze jako podhoubí pro mrtvé duše, které jsou jí tak ještě blíže. Ming roky cestovala od domu k domu, aby unikla svým pronásledovatelům. Většina mrtvých duší zůstává na místě, kde zemřeli, avšak je jedna duše, která jí pronásleduje, kamkoliv se hne. Co od ní chce? Proč jí nenechá na pokoji?

 

Mladý lékař Buud, se kterým se seznámí, ji chce využít kvůli jejím schopnostem. Chce se jejím prostřednictvím kontaktovat s mrtvými a najít důvod smrti otce. I když policie uvedla jako příčinu smrti sebevraždu, tvrdí, že otec byl zavražděn. Snaha doručit prostřednictvím Ming pravdu představuje větší nebezpečí, než jakýkoli duch, s nímž se dosud setkala.

 

A pár postřehů těch, kteří již viděli:

Forma narace u duchařského horroru nesmí přejít do chaotické onanie na úkor přehlednosti děje. Nepopírám, že ve Spiritual Worldu se mi některé horrorové scény hodně líbily, ale jako celek jest únavným dílem, ve kterém se rychle stříhá, pořád něco duní a divákovi je to postupně šumák.

Horor, který se ze všech sil snaží vypadat moderně, stále se v něm něco děje, co nejzajímavější vizuální vjemy. Ale zapomnělo se na to nejdůležitější – atmosféru a příběh. Všechno kazí střihy, nájezdy kamer, vizuální psychoguláš – dívat se bez úhony tak dlouho nevydrží ani kosmonaut.

Žánr: Horor

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 98 minut

Původní název: Spiritual World / Winyan Lok Khon Dtai / วิญญาณ โลก คน ตาย

Režie: Tharatap Thewsomboon

Hrají: Anuchit Sapanpong, Natthamonkarn Srinikornchot , a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 thajsky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: trailer, fotogalerie  

Bonusy