Filmag Zábava – Noční dravci

 

Filmag v páteční edici Zábava 23. ledna 2009 nabídne film Noční dravci za 45,- Kč

 

Deke DaSilva a Matthew Fox jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Reinhardt Heymar Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům.

Jenže v době, kdy britský Interpol v přesvědčení, že šlo pouze o předehru k daleko větší akci, odhalí jeho skrýš a získá jeho podobu, podrobí se Wulfgar plastické operaci, která změní jeho rysy, zahladí stopy vraždou chirurga, který operaci provedl a vydá se do New Yorku, aby tu připravil bombový útok na budovu OSN. Agent Interpolu Peter Hartmann, který zná Wulfgara lépe než kdo jiný, odhadne jeho kroky a v New Yorku sestaví tým, jehož členy se nepříliš ochotně stávají také DaSilva a Fox. Zatímco se je Hartmann snaží často i nevybíravými metodami vyškolit tak, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce.

A opět z komentářových ohlasů:

Šedivé akční béčko z doby, kdy jakýkoliv jeho film, co se nejmenoval ROCKY, automaticky propadl. Už samotný námět obsahuje tunu nejtěžších klišé, film trpí nízkým rozpočtem, akce nestojí za řeč a nefunguje ani ústřední dvojka Sly-Williams. Jen ten v Americe debutující Hauer, jehož postava byla inspirována skutečným teroristou Carlosem aka Šakalem, z toho vychází se ctí.

Sly nepřátele nekosí po desítkách, ale naopak se snaží zachraňovat lidi v nouzi. Ale je to teda těžký béčko, které není ničím zajímavé.

Žánr: Akční / Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 99 minut

Původní název: Nighthawks / Hawks / Night Hawks

Světová premiéra: 4. dubna 1981

Režie: Bruce Malmuth, Gary Nelson

Scénář: David Shaber, Paul Sylbert

Produkce: Bill Badalato, Franklin R. Levy, Herb Nanas, Martin Poll, Kathryn Stellmack, Mike Wise

Hudba: Keith Emerson

Kamera: James A. Contner

Společnost: Universal Pictures / Martin Poll Productions / The Production Company

Natáčeno: New York, USA / Londýn, Velká Británie / Paříž, Francie

Hrají: Sylvester Stallone (detektiv seržant Deke DaSilva), Billy Dee Williams (detektiv seržant Matthew Fox), Lindsay Wagner (Irene), Persis Khambatta (Shakka Hollandová), Nigel Davenport (Peter Hartman), Rutger Hauer (Wulfgar), Hilary Thompson (Pam), Joe Spinell (nadporučík Munafo), Walter Mathews (komisař), E. Brian Dean (seržant), Caesar Cordova (portorikán), Charles Duval( Dr. Ghiselin), Tony Munafo (velký Mike), Howard Stein (manažer diskotéky), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný