Vapet vás baví – King Kong žije

Vapet vás baví ve čtvrtek 19. února 2009 přinese na pulty film King Kong žije za 48,- Kč. : Po deseti letech se obří primát vrací k životu, aby spolu se svou družkou prožil napínavá dobrodružství!

Poté, co byl gigantický opičák převezen ze svého rodného ostrova do New Yorku, podařilo se mu uprchnout, vyvolat ve městě paniku a nakonec byl sestřelen ze střechy Světového obchodního centra. Jenže tragický konec King Konga, který se ve stejnojmenném filmu Johna Guillermina zřítil z newyorského mrakodrapu, neznamenal tečku za příběhem obrovitého gorilího samce.

Po deseti letech se režisér rozhodl znovu ho uvést na scénu. V pokračování se dozvíte, že King Kong tehdy nezahynul, pouze upadl do kómatu. Odborníci ho prohlédli a dospěli k závěru, že jeho případ dosud není zcela ztracený. Chyběla jim však krev potřebná pro transplantaci umělého srdce, udržovali tedy neobvyklého pacienta na přístrojích.

Doktorka Amy Franklin marně přemýšlí, kde vzít krev, kterou v sobě nosí pouze jediná bytost na Zemi. Naštěstí je tu dobrodruh Hank Mitchell, který v džungli na Borneu hledá diamanty.

Náhle objeví v pralese samici téhož druhu. Omámí ji jedem domorodců a dopraví do Spojených států, kde ji s úspěchem odprodá ústavu v Georgii. Experiment konečně může být proveden, King Kong je operován. Povedl se, King Kong vstává z mrtvých – vědecké záměry ale opět hatí city, jež v něm hárají. Cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Tentokrát se alespoň zamiloval přiměřeně svému rodu. Prchají spolu s objevenou družkou do hor, dramatické pronásledování plné dobrodružství začíná…

Dr. Franklinová se spojí s Hankem a společně se pokusí zabránit tragédii. Přes veškeré jejich snahy se však vojáci vedení militantním plukovníkem Nevittem zmocní samice a zraní Konga. Ten však nedbá zranění a vydá se svou družku zachránit ze spárů nelítostné armády. Začíná bitva, v níž stojí dvě obrovské opice proti nenávisti Nevitta i svátečních lovců, pro které je lov na unikátní zvířata zábavou.

Pokud chcete vědět detaily o historii filmů s gigantickým opičákem, zkuste to tady.

Žánr: Dobrodružný / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1986

Délka: 100 minut

Původní název: King Kong Lives

Světová premiéra: 19. prosince 1986

Režie: John Guillermin, Charles McCracken

Scénář: Merian C. Cooper, Steven Pressfield, Ronald Shusett, Edgar Wallace

Produkce: Dino De Laurentiis, Martha Schumacher, Ronald Shisett, Lucio Trentini

Hudba: John Scott

Kamera: Alec Mills

Společnost: De Laurentiis Entertainment Group

Natáčeno: Fall Creek Falls State Park – 2009 Village Camp Road, Pikeville, Tennessee, USA / Pigeon Forge, Tennessee, USA / University of North Carolina Wilmington – 601 South College Road, Wilmington, North Carolina, USA

Hrají: Linda Hamilton (Amy Franklinová), Brian Kerwin (Hank Mitchell), John Ashton (plukovník Nevitt), Peter Michael Goetz (dr. Ingersoll), Peter Elliott (King Kong), George Yasomi (Lady Kongová), Leon Rippy (lovec), Bernard Addison (kapitán), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný