North video – Mys hrůzy

 

North Video a Světový kinematograf v pátek 20. února 2009 nabídne Mys hrůzy za 49,- Kč. Americký psychologický thriller o minulosti, která se vrací jako bumerang, aby tragicky zasáhla do života úspěšného právníka Sama Bowdena. Nejlepší remake, jaký byl kdy natočen, navíc s reobsazením tehdejších hlavních hrdinů. 

 

Max Cady byl před 14 lety odsouzený za to, že znásilnil neplnoleté děvče. Teď vychází z vězení, aby se pomstil svému bývalému obhájci Samovi Bowdenovi za to, že před porotou zatajil polehčující okolnosti svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený.

Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Dannielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně, a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle.

Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města. Na své obytné lodi se vydá na Cape Fear (Mys Hrůzy). Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít.

Žánr: Thriller / Drama / Horor /Krimi / Psychologický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 123 minut

Původní název: Cape Fear

Světová premiéra: 13. listopadu 1991

Režie: Martin Scorsese

Námět: John D. MacDonald (román "The Executioners")

Scénář: James R. Webb (původní scénář), Wesley Strick

Produkce: Barbara De Fina, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Robert De Niro, Steven Spielberg

Hudba: Elmer Bernstein, Eric Avery Weiss, Perry Farrell, David M. Navarro, Stephen Perkins

Kamera: Freddie Francis

Společnost: Amblin Entertainment / Cappa Films / Tribeca Productions

Natáčeno: Fort Lauderdale, Florida, USA / Hollywood, Florida, USA / Savannah, Georgia, USA

Hrají: Robert De Niro (Max Cady), Nick Nolte (Samuel J. Bowden), Jessica Lange (Leigh Bowdenová), Juliette Lewis (Danielle Bowdenová), Joe Don Baker (Claude Kersek), Robert Mitchum (poručík Elgart), Gregory Peck (Lee Heller), Martin Balsam (soudce), Illeana Douglas (Lori Davisová), Fred Dalton Thompson (Tom Broadbent), Zully Montero (Graciella), Craig Henne (vězeň), Forest Burton (vězeň), Edgar Allan Poe IV (vězeň), Rod Ball (vězeň), W. Paul Bodie (vězeň), Joel Kolker (dozorce), Antoni Corone (dozorce), Tamara Jones (zmrzlinářka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný