Atypfilm – Crazy gang na ponorce

Atypfilm přináší (tedy, měl by) ve středu 4. března 2009 další atypický titul Crazy gang na ponorce za 49,- Kč. V nabídce vydavatelství je už dokonce pokračování tohoto titulu, dílů je ovšem daleko víc (… a Rock´n Roll – 2004, … v cirkusu – 2005).

Egon Olsen, který žije v dětském domově, by rád měl svoji vlastní opravdovou rodinu. Jednoho dne kontaktuje ředitele domova bohatý pár, Gyldenløwovi, rádi by totiž adoptovali syna. Nakonec je to právě Egon, koho si odvážejí do svého obrovského domu s bazénem. Egon však neví, že jeho noví rodiče za něj řediteli zaplatili milion korun. Poté, co se rozloučí s kamarády, Egon zjistí, že Gyldenløwovi jsou právníci Bang-Johansen a Ursula Wasserschmidtová, pátrající po ponorce Schnaps, která se potopila v nedalekém fjordu v poslední den 2. světové války a na jejíž palubě byl sejf plný diamantů. Při svojí honbě za bohatstvím však chtějí využít i Egona.

Nebojácný trojlístek kamarádů zločinecké plány odhalí a rozhodne se, že kufřík s milionem i diamanty získá pro sebe. A tak začíná napínavé dobrodružství plné honiček děsivými uličkami, temnými podchody a také pod i nad vodou. Olsenova banda musí využít veškerou lstivost, aby přemohla mazané zločince…..

Žánr: Rodinný / Komedie / Drama

Země původu: Norsko / Dánsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 95 minut

Původní název: Olsenbanden Junior går under vann / Junior Olsen Gang goes submarine

Světová premiéra: 21. února 2003 – Norsko

Režie: Arne Lindtner Næss

Scénář: Sverre Holm, Arne Lindtner Næss, Lars Mering, Anne-Marie Olesen

Produkce: Kim Magnusson, Else-Marie Stolt-Nielsen, Rune H. Trondsen

Hudba: Bent Fabricius-Bjerre

Kamera: Kjell Vassdal

Společnost: Nordisk Film / TV2 Norge

Hrají: Aksel Støren Aschjem (Egon Olsen), Lars Berteig Andersen (Benny), Thomas Engeset (Kjell), Julia Charlotte Geitvik (Valborg), Jakob Skøyen Andersen (Dynamitt-Harry), Karoline Aagaard Gamlund (Ingrid), Halvor Borgen Lindstad (Herman Hermansen), Morten Fagerli (Vaktmann), Jan Grønli (Major Schultze), Kari Ann Grønsund (Gudrun), Bastian Hafr (Biffen), Anders Hatlo (Politioverbetjent Hermansen), Raymond Henriksen (Knut), Johannes Joner (Politiførstebetjent Holm), Lasse Kolstad (Rudolf Bollerud), Benjamin Lønne Røsler (Jonny), Bjørn Alex Olsen (Barnehjemsbarn), Sigmund Sæverud (Ingenør Jørgensen), Finn Schau (Bang-Johansen), Hege Schøyen (Ursula Wasserschmidt)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: