Vapet pro každého – Pod bodem mrazu

Vapet v úterý 10. března 2009 v ediční řadě pro každého přišel s televizním snímkem Pod bodem mrazu za 48,- Kč. Další z vizí možných přírodních katastrof, usilujících o vyhlazení lidstva, někdy též uváděný pod názvem Smrtící mráz.

Klimatolog David Kotzman je přesvědčený, že poslední dobu ledovou způsobila změna polarity Země. Když udeřil tuhý mráz, byť život v té době bujel v mnoha formách, nastal čas změn. S nástupem doby ledové náhle vyhynuli dinosauři.

Vše v jednom jediném dni. Výzkumy ukazují, že to samé se děje právě teď. Část planety postihnou sněhové bouře a neuvěřitelné mrazy. Na evakuaci zbývá jen několik málo hodin, ale lidé ztrácejí drahocenný čas tím, že Davidovi nevěří a jeho teorii považují za nesmyslnou. Až když přímořská letoviska v několika vteřinách zasype sníh, lidé pochopí, jak je situace vážná. Pro spoustu z nich je už ale pozdě… Žádné varování, málo času, není úniku. Miami ještě nikdy nepoznalo takový chlad.

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2005

Délka: 87 minut

Původní název: Absolute Zero

Režie: Robert Lee

Scénář: Sarah Watson

Produkce: Robert Lee, Jaye Gazeley, Michael Jacobs, Harvey Kahn

Kamera: Adam Sliwinski

Společnost: Front Street Pictures

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Jeff Fahey (David), Erika Eleniak (Bryn), Bill Dow (Dr. Veet), Michael Ryan (Jeff), Jessica Amlee (Sophie), Fred Ewanuick (Philip), Brittney Irvin (AJ Carmichaelová), William MacDonald (Dempsy), John B. Lowe (Dr. Aldaron), Matthew Walker (Hershel), Claire Riley (geoložka), Scott Bellis (seismolog), Vanesa Tomasino (sekretářka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný