Můj přítel Monk 30 – Pan Monk a a výpadek proudu

Když je město zatemněno řetězem nevysvětlitelných výpadků elektrického proudu, bude to až Monk, kdo vyvede "Město u zálivu" z temnoty. Jubilejní díl č. 30 vyjde v pondělí 16. března 2009.  Cena 69,- Kč.

Bomba odpálená v sanfranciské elektrárně má za následek tři úmrtí. Mon, Sharona a policejní důstojníci Stottlemeyer a Disher jsou povoláni vyšetřovat. Setkají se s tiskovou mluvčí Michelle Rivasovou a poněkud neochotným inženýrem Gene Edelsonem. Vyšetřování se ubírá směrem ke kriminální scéně a skupině antimilitaristických radikálů vedených Winstonem Brennerem. Jenže se pak ukáže, že je to slepá ulička: Brenner zemřel v roce 1995.

Policie se domívá, že by Brenner mohl zfalšovat svoji vlastní smrt, a tak Monk se svým týmem vystopuje jeho spolubydlícího z univerzity, zakladatele skupiny radikálů Ally Drakeho. Drake však odmítá spolupracovat s policií, a pak je náhle další den objeven za záhadných okolností mrtvý.

Monk si dá všechny stopy na místě činu dohormady a odvodí, že za smrtí Alby Drakeho stojí Brenner. Winston Brenner je vskutku naživu a opět se vrátil ke svým nečistým trikům.

Monk však zjistí, že Winston Brenner je vlastně někdo, koho už známe z vyšetřování v elektrárně. Odtud je již jen krůček k vyřešení celého případu…

Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Originální název: Mr. Monk and the Blackout
Žánr: Detektivní, Krimi, TV série

Režie: Michael Zinberg

Námět: Andy Breckman, Daniel Dratch, Hy Conrad
Hrají: Tony Shalhoub – Adrian Monk, Bitty Schram – Sharona Fleming, Ted Levine – Captain Leland Stottlemeyer, Jason Gray-Stanford – Lieutenant Randall Disher, Kane Ritchotte – Benjy. Dále hrají: Judge Reinhold, Alicia Coppola, Todd Stashwick, Kane Ritchotte, Stacy Michelle a další.

Údaje o DVD: Délka: 42 minut
Zvuk: stereo 2.0, český, polský (lektor)
Titulky: české, polské
Obraz: barevný, 4:3, Full Frame, PAL
Region: 2
Typ disku: DVD-5
Obal: DVD je v plastové krabičce s papírovým příbalovým sešitem.