DVD edice – Švédská trojka

 

Ne, tohle není titul z kategorie "P", jak bychom možná mohli podle názvu mylně očekávat. Ostatně v originále se film jmenuje úplně jinak. Jde o romantické drama, ovšem to, co název slibuje, o to tam půjde vlastně taky. Dokonce je to ústřední zápletkou. Je to postelová kombinace označovaná "Švédská trojka", spíše než o vlastní praktiky běží o různé milostné zápletky s ní spojené. Vyšlo v DVD edici v pondělí 16. března 2009 za 49,- Kč

 

Zkuste seznámit svou ženu s milenkou. Užijete si mnoho legrace… možná.

Julian je pohledný a úspěšný vysokoškolský profesor, který žije bohémským životem v Brooklynu a je šťastně ženatý s Chalice. Ve svém hezkém normálním apartmá žijí hezkým normálním životem, a mají spolu hezký normální sex. Do jejich života se ale připlete krásná studentka ze Španělska Elena. Julian se do ní bláznivě zamiluje a svou ženu podvádí, i když nerad. Rozhodne se proto k uskutečnění bláznivého plánu a přesvědčí manželku, že by si mohli zkusit sex ve třech. Samozřejmě že tou třetí je Elena. Chalice souhlasí, ale věci nejdou tak, jak Julian původně předpokládal. Začíná mít pocit, že je pátým kolem u vozu a ženy si vystačí samy.

I když synopse filmu vyvolává pocit, že by mohlo jít o zajímavý počin, hodnocení se dosti rozcházejí. Některé kritiky režisérovi vytýkají, že se mu podařilo oficiálně učint sex natolik nudným, jako přednáška o technikách schnutí laku. Dávejme vinu příliš otřelému a prozaickému scénáři, který rozebírá psychologické motivy těchto pohlavně propetených mladých lidí. Láska a touha mezi Elenou a Chalicí vůbec nekoreluje mezi rozpadem vztahu mezi Chalicí a Julianem. Také sexuální scény, které bývají hlavním tahákem podobných filmů, vyznívají zde poněkud studeně. Trapně pomalé pohyby souložících s neúplnou nahotou skrytou do sportovní podprsenky a chlapeckých kraťasů jsou příliš nudné i pro nevzrušivého obyvatele domova pro seniory. Nebo například scéna v níž jsou Elena a Chalice společně v koupeli rozčiluje svým přílišným přehráváním a nepřesvědčivými výkony hereček.

Film samozřejmě není pouze o sexu, ale bez něj by se stal jen dalším příběhem mladé manželské nudy a sexuální nerozhodnosti. Na toto téma však existují i lepší příběhy.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2006
Originální název: Kiss Me Again
Žánr: Romantika, Drama

Režie: William Tyler Smith
Scénář: Julian Hoxter
Hrají: Jeremy London, Katheryn Winnick, Elisa Donovan, Mirelly Taylor, Siri Baruc, Fred Armisen, Darrell Hammond, Evan Seinfeld, Claudia Sherman, Adam Nee, Nate Dushku, Ernest Waddell, Alexis Iacono, Judy Kuriansky, Jackie Martling, Orfeh, Casey Strand, Sandy Marks, William T. Smith, Jeff Mazzola, Morris S. Levy, Stacey Napoleone, Lorraine Mazzola, Franklin Martin, Jonathan Neil Schneider, Billy Smith, Tristen LaVasseur, Julian Mazzola, John John Scaccia, Samantha Scaccia.

Produkce: Morris S. Levy
Hudba: Isabel Dawson  
Kamera: Christopher LaVasseur
Střih: Sam Wilson
Obsazení: Adrienne Stern
Produkce: Theo Sena