Vapet vás baví – Smrtící lavina

Občas jsem mírně na pochybách, zda umístění do edičních řad má či nemá smysl. Vapet v edici Vás baví ve čtvrtek 12. března 2009 nabídne televizní drama Smrtící lavina za 48,- Kč.

Alpské městečko Vent je obklopené zasněženými horami. Jenže tohle krásné místo se může velmi rychle proměnit v nejhorší noční můru. Za poslední dny napadlo extrémní množství sněhu a hrozí sesuv lavin. Záchranáři doporučují evakuaci, ale starosta je zásadně proti, spoléhá na nejmodernější protilavinové zábrany. Jenže ani ty nedokáží zastavit ohromnou masu sněhu, která se valí na město a zabíjí a ničí vše, co jí stojí v cestě.

Žánr: Drama

Země původu: Německo / Francie / Rakousko / Belgie

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: Die Jahrhundertlawine

Světová premiéra: 19. prosince 2008 – Belgie

Režie: Jörg Lühdorff

Scénář: Walter Kärger

Produkce: Sebastian Thanheiser

Společnost: Alma Productions / Bavaria Film / Satel Film

Natáčeno: Dachstein, Steiermark, Rakousko / Mnichov, Bavaria, Německo / Paříž, Francie / Vent, Tirol, Rakousko

Hrají: Désirée Nosbusch (Anne), Vincent Perez (Marc), Aladin Reibel (Anton), Jacques Spiesser (Père Josef), Coraly Zahonero (Hélène), Joel Eisenblätter (Nik), Eva Habermann (Valérie Lutz), Michael Brandner (starosta Raymond Lutz), Eva-Katrin Hermann (Lisa), Christine Klein (Mme Schiller / Elena Barolo), Mirko Lang (Philip), Gloria Nefzger (Irène), Antonio Putignano (M. Schiller), Oliver Christian Rudolf (Franck), Wojciech Wysocki (Dominic), Natalia Rybicka (Camilla), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný