Světový kinematograf – Městečko prokletých

Jako kdyby těch remaků nebylo dost. North Video v pátek 20. března 2009 za cenu 49,- Kč rozhojní řady Světové kinematografie novou verzí filmu Městečko prokletých. Slavné sci-fi o podivných dětech, telepatické bitvě a jedné z nejpodivnějších mimozemských invazí.

Nejprve něco málo oficialit – od mistra překvapení Johna Carpentera přichází nová mrazivá verze klasiky v science fiction. V malé vesničce Midwich je něco strašlivě špatně. Poté co neviditelná armáda vetřelců zabere město, zjistí 10 žen, že jsou těhotné. Místní lékař Dr. Alan Chaffee a vládní pracovnice Dr. Susan Vernerová spojí své síly, když všech 10 žen zároveň porodí a nadvláda teroru vypukne. Lidé v Midwichi musí najít způsob jak zastavit děti v městečku prokletých.

 

Příběh se odehrává ve vesničce Midwich a jejím okolí, kde jednoho dne všichni upadnou do podivného bezvědomí a s nimi každý, kdo do postižené oblasti vstoupí. O šest hodin později se všichni opět proberou. Zdánlivě se tedy nic nestalo. Brzy však vyjde najevo, že ten den všechny plodné ženy otěhotněly. Děti které se jim narodí, jsou jiné. Rostou rychleji a jsou spolu telepaticky propojeny formou jakési kolektivní inteligence. Dokáží dokonce číst lidem myšlenky a telepaticky je ovládat. Lidé se právem začínají bát a ptát se, co jsou tyhle děti vlastně zač. Konflikty se množí a když "divné" děti pod vedením očividně zlé Mary přinutí několik dospělých, aby spáchali bolestivou sebevraždu a policejní oddíl, který proti nim měl zakročit, donutí, aby se postřílel navzájem, je jasné, že musí být zničeny dřív, než vyrostou a budou ještě mocnější.

Místní lékař Chaffee si uvědomuje, že jde o invaze mimozemšťanů fungující na principu tzv. kukaččích vajec, zneužívající přirozených mateřských instinktů matky, a rozhodne děti zničit i za cenu vlastního života. Ukryje ve svém kufříku bombu a protože děti dokáží číst myšlenky, vystaví ve své mysli pomyslnou zeď. Jenže děti poznají, že něco tají a jen otázkou času, kdy prolomí jeho obranu.

 

Doplňme po vydání oficiální text z pošetky:  

 

Christopher Reeve a Kirstie Alley ve filmovém hororu mistra hrůzy Johna Carpentera. POZOR NA DĚTI, KTERÝM ZÁŘÍ OČI. V malém městečku Midwiche je něco špatného a zkaženého. Poté, co tu začala řádit neviditelná moc, zdejší ženy náhle zjišťují, že jsou z ničeho nic těhotné. Na stopu tomu všemu se snaží přijít místní psychiatr (Christopher Reeve) a vládní scientoložka (Kristie Alley), protože narozené děti jako malí démoni začínají terorizovat celé městečko. Podaří se přijít na kloub všem těmto záhadám? Mistr filmového napětí, režisér John Carpenter této klasické hororové předloze dodal patřičnou dávku tajuplnosti a zlověstné atmosféry.

A z názoru diváků:

Člověk se sice nenudí, ale za pár dní pokojně zapomene. Prostě to není Věc…

Žánr: Horor / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 94 minut

Světová premiéra: 28. dubna 1995 – USA

Původní název: (John Carpenter’s) Village of the Damned

Režie: John Carpenter

Námět: John Wyndham (román "The Midwich Cuckoos")

Scénář: Stirling Silliphant, Wolf Rilla, Ronald Kinnoch – původní scénář z roku 1960, David Himmelstein, Steven Siebert, Larry Sulkis

Produkce: Andre Blay, David Chackler, Sean Daniel, Shep Gordon, James Jacks, Sandy King, Michael Preger, Ted Vernon

Hudba: John Carpenter, Dave Davies

Kamera: Gary B. Kibbe

Společnost: Alphaville Films / Universal Pictures

Natáčeno: Inverness, Kalifornie, USA / Nicasio, Kalifornie, USA / Point Reyes Station, Kalifornie, USA

Hrají: Christopher Reeve (Dr. Alan Chaffee), Kirstie Alley (Dr. Susan Vernerová), Linda Kozlowski (Jill McGowanová), Michael Paré (Frank McGowan), Meredith Salenger (Melanie Robertsová), Mark Hamill (reverend George), Pippa Pearthree (Sarah, Gerogova manželka), Peter Jason (Ben Blum), Constance Forslund (Callie Blumová), Karen Kahn (Barbara Chaffeeová), Thomas Dekker (David McGowan), Lindsey Haun (Mara Vhafeeová), Cody Dorkin (Robert), Trishalee Hardy (Julie), Jessye Quarry (Dorothy), Adam Robbins (Issac), Chelsea DeRidder Simms (Matt), Renee Rene Simms (Casey), Danielle Keaton (Lily), a další

 

Obal zahraničního vydání

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 19:9 (2,35:1)

Bonus: žádný