Blue Sky – Nehýbej se

Blue Sky Film Distribution ve čtvrtek 26. března 2009 pokračuje dalším filmem ze svého katalogu Nehýbej se za 49,- Kč. Bouřlivý milostný vztah plný vášně, nespoutaného sexu a zakázané lásky.

Timoteo čeká na operaci své dcery, která je po těžké autonehodě. Přitom vzpomíná na jedno horké léto, kdy potkal opuštěnou mladou ženu. Timoteo byl Itálií naprosto uchvácený, neovládl se a znásilnil ji. Začal ji navštěvovat čím dál častěji. Zamilovali se do sebe a prožívali bouřlivý milostný vztah plný vášně, nespoutaného sexu a zakázané lásky.

Film "Nehýbej se" přinesl Penélope Cruz cenu diváků za nejlepší herečku při udělování Evropských filmových cen. Celosvětově získal 7 nominací a 4 různá ocenění.

Něco z ženských pohledů:

Nedokázala jsem uvěřit tomu citovému vztahu, který si pan doktor vytvořil k mladé ženě, co vypadala jako nejhorší spodina. Jedině že by ho tolik uspokojoval sex, kdy si mohl dělat cokoliv, včetně toho, že jí i ublížil a ona si nestěžovala. Pak ale nechápu tu zoufalou lásku.

V polozbořeném baráku, kde se nachází obydlený byt hlavní hrdinky, je divné, že funguje elektrika nebo teče voda. Připadalo mi to plný špíny a nechutě.

Blue Sky - Nehýbej se

A pánský, poněkud ostřeji vyjádřený názor:

Tak trošku jsem čekal jestli ten doktor nevojede i toho psa, protože frustrace + dva panáky vodky s ním fakt dělaly divy.

Žánr: Drama

Země původu: Itálie / Španělsko / Velká Británie

Rok vzniku: 2004

Délka: 125 minut

Původní název: Non ti muovere / Don´t move / No te muevas

Světová premiéra: 12. března 2004 – Itálie

Režie: Sergio Castellitto

Námět: Margaret Mazzantini

Scénář: Sergio Castellitto, Margaret Mazzantini

Produkce: Marco Chimenz, Matteo De Laurentiis, Jenny Edwards, Jeanna Polley, Francisco Ramos, Giovanni Stabilini, Riccardo Tozzi, Giovannella Zannoni

Hudba: Lucio Godoy, Vasco Rossi

Kamera: Gianfilippo Corticelli

Společnost: Cattleya / Alquimia Cinema / The Producers Films

Natáčeno: Bojano, Campobasso, Molise, Itálie / Řím, Lazio, Itálie

Blue Sky - Nehýbej se

Hrají: Penélope Cruz (Italia), Sergio Castellitto (Timoteo), Claudia Gerini (Elsa), Lina Bernardi (Nora, Elsina matka), Paola Cerimele (ošetřovatelka), Pietro De Silva (Alfredo), Angela Finocchiaro (Ada), Marco Giallini (Manlio), Renato Marchetti (Pino), Gianni Musi (Padre di Elsa), Marit Nissen (Martine), Bruno Pavoncello, Elena Perino (Angela), Vittoria Piancastelli (Raffaella), Margaret Mazzantini, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný