ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 1 – Řecko

 

Pokud se letos chystáte na dovolenou do Řecka a nebo pokud rádi cestujete po světě v pohodlí svého domácího kina, nenechte si ujít DVD z edice Nejkrásnější místa světa. První díl se jmenuje Řecko. Cena 49,- Kč. Vyšlo dnes ve středu 25. března 2009.  

 

Po té, co přestal vycházet cestopisný seriál Cestománie v časopise Lidé a Země, byla nabídka tohoto žánru v trafikách poněkud omezená. Sem tam se objevil nějaký zajímavý titul například v časopise Příroda, ale o nějakém soustavnějším přísunu tohoto typu DVD za přístupnou cenu se mluvit nedá. Respektive nedalo, až do dnešního dne. 
 
Česká firma ABCD-VIDEO, spol. s r.o. založená v roce 1992 se kromě jiných činností zabývá také vydáváním edice cestopisných videokazet a multimediálních DVD "Nejkrásnější místa světa". V minulosti jsme se s jejich tituly mohli setkat na stáncích – jednalo se například o některá DVD z edice IMAX. Ceny těchto DVD ovšem byly až dosud takové, že se (alespoň dle mých zkušeností) na stáncích objevil vždy tak 1 – 2 kusy a ty tam ležely poměrně dost dlouho. Ovšem nyní dochází ke změně, kterou jistě uvítá většina potencionálních zájemců o tato DVD. Od nynějška by se měly objevovat za cenu  49,- Kč. Již za dva týdny by se po Řecku měl objevit další díl: Francie. 
Zadní strana
Kapitoly na DVD jsou následující:

01. Athény
02. Pireus
03. Syros
04. Tinos
05. Mykonos
06. Delos
07. Paros
08. Naxos
09. Amorgos
10. Santorini
11. Kréta
12. La Canée
 

Další informace o Řecku získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD. 

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: DD 2.0 česky
Titulky: —
Délka: 56 minut + 25 minut bonusy
Typ disku: DVD 5
Bonusy: Ukázky z dalších cestopisných DVD –
01. Paříž

02. Egypt

03. JOTA

04. Aljaška – Duch divočiny

05. Erupce Sv. Heleny

06. Kaňon Zion – Poklady bohů

07. Medvědi

08. Nejkrásnější místa

09. Pacifický ohnivý kruh

10. Pátrání po velkém žralokovi

11. Solarmax

12. Tropický deštný prales

13. Nádherný Sever

14. Afrika – Serengeti

15. Vlci

16. Ztracený svět