Filmag zábava – Zásah z pekla

V rámci páteční zábavy nabídne Filmag dne 27. března 2009 další zářez z filmografie Chucka Norrise Zásah z pekla za 45,- Kč. Svět v ohrožení a Chuck Norris jako poslední naděje lidstva v boji proti pekelným silám.

Hlavní postavou napínavého příběhu je chicagský policista Frank Shatter, který společně se svým parťákem Calvinem Jacksonem dostane na starosti vyšetřování brutální vraždy rabína, která má všechny příznaky rituální vraždy, během níž bylo Rabínovi vyrváno srdce. Jeho tělo má být převezeno do Izraele a oba policisté jsou přiděleni jako jeho doprovod. Tam také pokračuje jejich pátrání, které je postupně přivádí k šokujícímu odhalení. Protivník, kterého se pokoušejí dopadnout, je mnoho staletí starou nadpřirozenou bytostí, vtělení samotného ďábla, a pokud ho nezastaví včas, něco děsivého se stane. Postupně pronikají do tajemství starého téměř osm set let.

Všechno totiž začalo ve 12. století, kdy král Richard rozprášil v podzemní kryptě satanskou sektu, jejího vůdce pohřbil zaživa a nástroj jeho moci, kovové žezlo, rozsekal na kusy. V roce 1951 byla zasypaná hrobka objevena dvěma zloději a od té chvíle se světem šíří zlo. Jeho první obětí se stali sami zloději, brzy však následovali další. Shatter s Jacksonem si uvědomí, že klíčem je žezlo, jehož hlavici objevili na místě rabínovy vraždy. Další kusy jsou rozesety po celém světě, a pokud se je podaří pekelné bytosti složit, bude mít v ruce nástroj k ovládnutí světa. Stopa je sice natolik krvavá, že není obtížné ji sledovat, mnohem horší je však úsilí její řádění zastavit. Zdá se totiž nesmrtelnou.

Žánr: Thriller / Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 91 minut

Původní název: Hellbound

Světová premiéra: 21. ledna 1994 -USA, Los Angeles, Kalifornie

Režie: Aaron Norris

Scénář: Ian Rabin, Anthony Ridio, Brent V. Friedman, Galen Thompson

Produkce: Dean Raphael Ferrandini, Asher Gat, Yoram Globus, Allan Greenblatt, Christopher Pearce, Anthony Ridio

Hudba: George S. Clinton

Kamera: João Fernandes

Společnost: The Cannon Group

Natáčeno: Izrael

Hrají: Chuck Norris (Frank Shatter), Calvin Levels (Calvin Jackson), Christopher Neame (Lockley), Sheree J. Wilson (Leslie), David Robb (král Richard), Cherie Franklin (kapitán Hullová), Jack Adalist (Krieger), Erez Atar (Bezi), Jack Messinger (Mahoney), Elki Jacobs (Mort), Niko Nitai (Friar), Shabtai Konorti (Farouk), Albert Iluz (Achmed), Eli Dor Haim (Hussan), Ori Levy (rabín Shindler), Zoe Trilling (Hooker), Eric Storch (Benny), Víctor Quintero (Carlos), Rachel Elner (Laurie), Tuvia Tavi (mladý kněz), Robert Lowell (starý kněz), Asher Tzarfati (kapitán Arrad), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: trailer, z naší nabídky