Eusebius – Flynn Carsen: Honba za kopím osudu

Před delším časem jsme měli možnost pořídit si pokračování, teď nám dvojice Právo a Eusebius v pátek 27. března 2009 nabídne první díl televizního projektu Flynn Carsen: Honba za kopím osudu za 49,- Kč. Největší poklady historie v ohrožení.

Mladý Flynn Carsen přijímá místo knihovníka. Brzy se dozvídá, že skutečnou náplní jeho práce je hlídat největší poklady historie, které jsou uloženy v tajné části knihovny. Do budovy se však vloupají členové obávaného Hadího Bratrstva a ukradnou jednu ze tří částí Kopí Osudu. Carsen se spolu se svou kolegyní vydává po jejich stopách. Musí se pokusit Bratrstvu zabránit v získání zbylých kusů kopí a ovládnutí světa.

 

A proti sobě postavme dva rozdílné pohledy diváků:

Pokus o dobrodružně-humornou podívanou ve stylu Indiana Jonese se poněkud, ehm, no, ne zcela vyvedl.

Tvůrci si jsou moc dobře vědomi toho, že točí jen žánrového parazita, že nemají tolik peněz, kolik by chtěli, a že ten scénář není úplně nejchytřejší, a tak k tomu přistupují s čistou hlavou, úsměvem na rtech a sympatickou dětinskostí, ve které každou druhou minutu pomrkávají na diváka. Akční scény jsou strašné, triky jak z deset let staré videohry, ale je tu kupa dobrých hlášek, výborní herci a pohodová atmosféra.

Žánr: Thriller / Komedie / Drama / Akční / Romantický / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 91 minut

Původní název: The Librarian: Quest for the Spear

Světová premiéra: 5. prosince 2004

Režie: Peter Winther

Scénář: David N. Titcher

Produkce: Dean Devlin, Phillip M. Goldfarb, Michael Hagemeyer, Lawrence Steven Meyers, Kearie Peak, Marc Roskin, Kai Schürmann, David N. Titcher, Jörg Westerkamp

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Alan Caso

Společnost: Electric Entertainment / ApolloProScreen Filmproduktion / Darclight Films

Natáčno: Mexico City, Mexiko

Hrají: Noah Wyle (Flynn Carsen), Sonya Walger (Nicole Nooneová), Bob Newhart (Judson), Kyle MacLachlan (Edward Wilde), Kelly Hu (Lana), David Dayan Fisher (Rhodes), Jane Curtin (Charlene), Olympia Dukakis (Margie Carsenová), Lisa Brenner (Debra), Mario Iván Martínez (profesor Harris), Clyde Kusatsu (vrchní mnich), Alejandra Gollás (studentka), José Montini (Janitor), Jessica Moreno (Jill), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: vychází na DVD