Vapet dětem – Kámoš

 

Vapet v sobotu dětem 28. března 2009 nabídne další psí titul s názvem Kámoš za 48,- Kč. V téhle oblasti pro mne platí dcera za znalce, poptal jsem se tedy a lze to shrnout do konstatování – raději si pořiďte knižní předlohu. 

 

Když se lidé ke zvířeti nechovají hezky, může se stát, že od nich radši uteče. To je případ pejska, nádherného beagla, s kterým jeho pán zachází velmi špatně.

 

Malý chlapec Marty Preston žije v malém městě na americkém venkově se svou ustaranou maminkou a otcem, který pracuje jako pošťák. Zbožňuje psy a už dlouho si nějakého přeje.

 

Jednoho dne Marty najde zraněného psa, štěně, kterému se podařilo utéci od svého surového majitele Judda Traverse. Laskavý soused, doktor Wallace, ošetří zranění způsobená nelítostným týráním a mezi chlapcem a psem, kterému dá jméno Shiloh (Kámoš) se velmi rychle zrodí pouto nerozlučného přátelství.

 

Martyho přísný otec synovi vysvětlí, že si psa nemohou nechat a musejí ho vrátit oprávněnému majiteli. Jenže bezcitný Travers psa opět týrá a tak Shiloh zanedlouho znovu uteče a vrátí se k Martymu. Ten se obává, že by ho otec opět donutil psa vrátit a proto se ho rozhodne před svou rodinou ukrýt. Utajení však nevydrží dlouho, protože když je Shiloh napaden toulavým psem, potřebuje nutně lékařské ošetření a Marty se musí obrátit na otce s prosbou o pomoc.

Zadní strana obalu

Žánr: Rodinný / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 87 minut

Původní název: Shiloh

Světová premiéra: listopad 1996 – USA (Heartland Film Festival)

Režie: Dale Rosenbloom

Námět: Phyllis Reynolds Naylor

Scénář: Dale Rosenbloom

Produkce: Carl Borack, Zane W. Levitt, Dale Rosenbloom, Mark Yellen

Hudba: Joel Goldsmith

Kamera: Frank Byers

Společnost: Good Dog Productions LLC / Utopia Pictures / Zeta Entertainment

Hrají: Scott Wilson (Judd Travers), Blake Heron (Marty Preston), Bonnie Bartlett (paní Wallaceová), Rod Steiger (Doc Wallace), J. Madison Wright (Sam Wallaceová), Ann Dowd (Louise Prestonová), Michael Moriarty (Ray Preston), Shira Roth (Dara Lynn Prestonová), Tori Wright (Becky Prestonová), Montrose Hagins (paní McCallisterová), Amzie Stricklandová (paní Youngová), Rachel Winfree (Sue), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný