Můj přítel Monk 31 – Pan Monk má padáka

Monk musí najít svědectví pro osšklivou vraždu a znovu získat detektivní licenci od nevrlého nového policejního komisaře. Díl č. 31 vyjde v pondělí 30. března 2009. Cena 69,- Kč.

Kdesi v sanfranciských předměstích má Paul Harley překvapení pro svou učitelku, Larysu Zeryevu. Odvede ji se zavázanýma očima do své garáže a tam jí rozbije hlavu montážní pákou na pneumatiky. Pak její tělo rozřeže motorovou pilou. Mezitím kapitán Stottlemeyer vyšetřuje případ žhářství, který se odehrál v továrně na paruky. Ale komisař Brooks, Stottlemeyerův nový šéf, ho tlačí naléhavě do jiného vyšetřování, v sanfranciském zálivu se našlo vyplavené torzo ženského těla.

Stottlemeyer se zaměřuje na brutální vraždu a rychle povolává Monka. Ale dříve než mohou začít pořádně vyšetřovat, stane se něco pozoruhodného: neznámý muž ukradne komisařův klobou během tiskové konference. Následně Monk zkoumá v koronerově kanceláři torzo a odvodí z tohoto pátrání některé důležité záchytné body k identitám obou osob: vraha i oběti. Nicméně Monkova solidní detektivní práce je vrzy zatlačena do pozadí kolosálním omylem: posedlý nějakou nečistotou na klávesnici počítače, Monk náhodně vymaže několik let soudních záznamů. Rozvzteklený komisař odvolá Monka z vyšetřování a odeberu mu jeho detektivní licenci.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Originální název: Mr. Monk Gets Fired
Žánr: Detektivní, Krimi, TV série
Pan Monk má padáka

Režie: Andre Belgader

Námět: Andy Breckman, Peter Wolk
Hrají: Tony Shalhoub – Adrian Monk, Bitty Schram – Sharona Fleming, Ted Levine – Captain Leland Stottlemeyer, Jason Gray-Stanford – Lieutenant Randall Disher, Kane Ritchotte – Benjy, Glenne Headly – maželka kapitána .Stottlemeyera. Dále hrají: Saverio Guerra, Brennan Elliott, Andreea Radutoiu, Molly Hagan, Todd Waring, Scott Adsit, Stanley Kamel, Jeff Van Atta, Aaron Wulf, Diane Sellers a další.

Údaje o DVD: Délka: 41 minut
Zvuk: stereo 2.0, český, polský (lektor)
Titulky: české, polské
Obraz: barevný, 4:3, Full Frame, PAL
Region: 2
Typ disku: DVD-5
Obal: DVD je v plastové krabičce s papírovým příbalovým sešitem.