Mido Film – Věrný pes Čiko

Pokud máte rádi filmy plné emocí a sem tam si i uroníte nějakou tu slzu, nenechte si ujít dojemný příběh Věrný pes Čiko o psu a jeho pánovi. Vydalo MIDO ve čtvrtek 2.4.2009 za cenu 49,- Kč.

Pokud znáte film Mrkáček Čiko, tak jde o podobnost čistě náhodnou. Hrdina se jmenuje také Čiko, ale má čtyři nohy, ocas, a nemrká.

Věrný pes Čiko 

Příběh neuvěřitelného přátelství.

 

Film pojednává o neskutečném přátelství člověka a jeho čtyřnohého společníka – Čika. O lásce tak čisté, kterou ostatní členové rodiny ani vesnice nejsou schopni pochopit a o starém profesorovi si zkrátka myslí své. Ten každý den svého přítele Čika koupe, chodí s ním na procházky, tancuje a čte mu básně.

 

Profesor však ve svém příteli nenašel jen kamaráda, ale především duši své bývalé ženy, která mu nedávno tragicky zahynula. Jejich přátelství je natolik silné, že Čiko na něj čeká každý den, až se vrátí z práce. Jednoho dne se však profesor nevrátí, ale Čiko na něj stále čeká…

 

 

Žánr: Drama / Rodinný

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 1987

Délka: 108 minut

Původní název: Hachiko Monogatari

Světová premiéra: 1. srpna 1987 – Japonsko

Režie: Seijirô Kôyama

Scénář: Kaneto Shindô

Produkce: Toshio Nabeshima, Kazuyoshi Okuyama, Jun’ichi Shindô

Hudba: Tetsuji Hayashi

Kamera: Sinsaku Himeda

Střih: Mitsuo Kondô

Společnost: Mitsui Company Ltd. / Shôchiku Eiga / Tokyu Group

Hrají: Tatsuya Nakadai (Shujiro Ueno), Kaoru Yachigusa (Hidejiro Ueno), Toshinori Omi (Ogata), Toshirô Yanagiba (Moriyama), Mako Ishino (Chizuko Ueno), Masumi  Harukawa (Okichi), Taiji Tonoyama (Hashimoto), Yoshi Katô (Kondo), Hisashi Igawa (Maekawa), Shigeru Izumiya (Yasui), Kei Yamamoto (Serizawa), Kumeko Urabe (majitel prodejny tabáku), Chôei Takahashi (Mase), Saburô Ishikura (Machida), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Obraz: barevný, PAL, 16:9

Zvuk: DD 5.1 česky, DD 2.0 japonsky

Titulky: české

Nastavení zvuku a titulků 

Typ disku: DVD 9

Regiony: All

Bonusy: trailer, upoutávky