Páteční Blesk – Vzteklej pes a Glorie

Blesk měl  v plánu na pátek 3. dubna 2009 hvězdně obsazený film Vzteklej pes a Glorie za 49,- Kč. Policajt, který by byl raději umělcem. Zločinec, který by byl raději komikem. Žena, která by byla raději kdekoli jinde, než mezi těmito muži. Nicméně v pátek se na pultech tenhle disk neobjevil, tak třeba někdy příště…

Na místo dvojnásobné vraždy přijíždí chicagská policie. Mezi nimi je také technik – policejní fotograf Wayne Dobie přezdívaný Vzteklý pes a jeho kolega Mike. Wayne zcela náhodou narazí v blízkém krámku na vraha, který právě zabil majitele a nyní pistolí ohrožuje dalšího muže. Teprve později vyjde najevo, že je to Frank Milo, vlivný gangster, lichvář a vyděrač. Oba muži se spolu opijí, Milo začne naléhat na Waynea, aby se stal jeho přítelem a Wayne od gangstera dostane slib, že mu za záchranu života splní jedno přání. Současně mu do bytu vnutí nešikovnou servírku Glorii, která ho večer v baru opařila.

Tím se ale Wyane dostává do nezáviděníhodné situace – nemůže být viděn ve společnosti zločinců, avšak společnost Glorie je zase na druhou stranu velice lákavá… Má mu ošetřit opaření a týden se o něj starat.

Policista je starý mládenec a přítomnost půvabné dívky ho zaskočí. Chce ji vyhodit, dívka mu však řekne, že Milo má v hrsti jejího bratra a proto musí dělat, co jí nařídí. Přes počáteční nedůvěru se dvojice postupně sbližuje, aby se z nich nakonec stali milenci. Wayne se do dívky zamiluje a postupně se začíná měnit, a když si pro ni Frank o týden později přijde, odmítne mu ji vydat.

Ohlasy rozpačité:

Obsazení slibovalo mnohem lepší podívanou, než jakou tenhle film ve skutečnosti nabízí. On vlastně nenabízí skoro nic, vyjma těch příjemných herců a několika málo povedených okamžiků.

Film se táhne jako nudle z nosu. Nezáživný je asi i proto, že původně měl hrát Murray ‚vzteklýho psa‘ a DeNiro, jako vždycky, mafiána. Víc než jednorázová oddechovka to není.

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 97 minut

Původní název: Mad Dog and Glory

Světová premiéra: 5. března 1993 – USA

Premiéra v kinech ČR: 10. června 1993

Režie: John McNaughton

Scénář: Richard Price

Produkce: Barbara De Fina, Steven A. Jones, Richard Price, Martin Scorsese

Hudba: Elmer Bernstein

Kamera: Robby Müller

Společnost: Universal Pictures / Mad Dog Productions

Natáčeno: Chicago, Illinois, USA

Hrají: Robert De Niro (Wayne ‚Mad Dog‘ Dobie), Uma Thurman (Glory), Bill Murray (Frank Milo), David Caruso (Mike), Mike Starr (Harold), Tom Towles (Andrew), Kathy Baker (Lee), Derek Annunciation (střelec), Doug Hara (řidič), Evan Lionel (dealer v autě), Anthony Cannata (Pavletz), J. J. Johnston (Shanlon), Guy Van Swearingen (policista), Jack Wallace (Tommy), a další

Předpokládané údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný