Vapet pro každého – Zelený led

Vapet nám pamětníkům opět dovolí zavzpomínat. V edici Pro každého v úterý 7. dubna 2009 je do nabídky zařazen titul Zelený led za 48,- Kč, film, který byl svého času opravdovým kinohitem.

Zelený led, to jsou smaragdy, které někomu přinesou bohatství, jinému smrt. Do boje o ně je bez vlastní viny zapleten i elektronický expert Joseph Wiley. Seznámí se s půvabnou slečnou Holbrookovou, přítelkyní milionáře Menna Sebastiana Argentiho, který je zároveň majitelem jedné z největších sbírek smaragdů. Tu má bezpečně uloženou v nedobytném sejfu.

Dívka pátrá po své sestře, která se nevrátila z vědecké expedice. S Josephem se jí podaří vypátrat, že byla zabita vládními vojáky při pokusu propašovat smaragdy z Ecuadoru do Brazílie, aby za ně po prodeji mohly být poslány ecuadorským povstalcům zbraně. Začíná jí docházet, že do celé věci je zapleten i Argenti, ale nemá důkazy. Ty se rozhodne získat Joseph, když vyprovokuje na Argentim sázku, že se dostane do jeho nedobytného trezoru. Joseph totiž zjistí, že bezpečnostní systém má slabinu a sbírka není tak dobře chráněná, jak si Argenti myslí. Společně se slečnou Holbrookovou postupně zjišťují, do jakých zločinů je Argenti zapleten, takže naplánovat uloupení jeho sbírky mohou bez nejmenších výčitek svědomí.

A jedna citace za všechny:

Zapomenutý klenot akčního filmu – proti tomu jsou ty dnešní k smíchu.

Žánr: Dobrodružný / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1981

Délka: 102 minut

Původní název: Green Ice

Režie: Ernest Day

Námět: Gerald A. Browne (román)

Scénář: Edward Anhalt, Robert De Laurentiis, Ray Hassett, Anthony Simmons

Produkce: Colin M. Brewer, Lew Grade, Jack Wiener

Hudba: Bill Wyman

Kamera: Gilbert Taylor

Společnost: Incorporated Television Company

Natáčeno: Mexiko / Nea York, USA

Hrají: Ryan O’Neal (Joseph Wiley), Anne Archer (Liliana Holbrooková), Omar Sharif (Meno Sebastiano Argenti), Domingo Ambriz (Miguel), John Larroquette (Claude), Philip Stone (Jochim Kellerman), Michael Sheard (Jaap), Enrique Lucero (Lucho), Manuel Ojeda (poručík Costas), Tara Fellner (Kerry, sestra Holbrookové), Sandra Kerns (žena v baru), Raúl Martínez (generál Martinez), Enrique Novi (důstojník), Miguel Ángel Fuentes (Herado, bodyguard Argentiho), Delroy White (Prentis), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný