Aha! – Úžasná planeta DVD 13

V edici Aha! Světový dokument v pondělí 6. dubna 2009 vyšel (za podpory KM Records a North Video) již 13. disk série Úžasná planeta za 49,- Kč. Další výběr nejlepších dokumentárních filmů, tentokrát jde o Monumentální stavby a Mláďata.

 

 

Monumentální stavby (121:16 min.)

 

Člověk je obdařen smyslem pro krásno, a proto se snaží vše, co vytváří k svému užitku, povznést nad pouhou účelnost. Snad nejvýrazněji lze tuto snahu pozorovat v architektuře. Bez ohledu na kontinent, rasu či národ lidé své stavby povyšují nad pouhé "místo, kam nefouká a neprší". Po celém světě můžeme spatřit monumentální architektonické pomníky rozličných národů, kultur a vyznání, ať už jde o památky v uzbeckém Samakandu, mexickém Palenque nebo o římský Pantheon, libyjské město Leptis Magna či neuvěřitelné stavby z hliněných cihel v Mali.

 

Mláďata (57:20 min.)

 

Sotva se jeden dostane na svět, pořád aby se učil a učil a učil. Nejen že nevypadá jako máma táta, ale skoro nic se mu nedaří a všechno je hrozně těžké. Tedy až do chvíle, kdy se to po nepočítaných pokusech konečně poprvé podaří. A pak už skoro pokaždé. Není snadné být mláďaty, ale je to krásné. A příroda jim pomůže stát se tím, čím se stát mají.

 

Délka: 177 minut

Společnost: BBC Worldwide Ltd. / KM Records, s.r.o. / 24SNAiLS / North Video

Menu DVD

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný