North Video – Battlestar Galactica 5. DVD

North Video v obálce s titulem Světový seriál dnes, v úterý 7. dubna 2009 nabídlo další, již páté DVD seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč. Tentokrát opět dvě epizody – již minule avizovaná část 8 společně s epizodou 9.

Zdrcující útok Cylonů zničil všech dvanáct vesmírných lidských kolonií a naživu zůstaly jen posádky lodí, roztroušených v kosmu. Pod vedením battlestar GALACTICA putuje tato hvězdná flotila k legendami opředené 13. kolonii – bájné planetě Zemi, kde by zbytky lidského rodu našly útočiště a snad i nový domov.

 

Tvůrce: Ronald. D. Moore

Hudba: Bear McCrery

Hrají: Edward James Olmos (komandér William Adama), Mary McDonnell (prezidentka Laura Roslinová), Katee Sackhoff (poručík Kara "Starbuck" Thraceová), Jamie Bamber (kapitán Lee "Apollo" Adama), James Callis (doktor Gaius Baltar), Tricia Helfer (Number Six), Grace Park (poručík Sharon ‚Boomer‘ Valeriiová)

 

Epizoda 8

Z MASA A KOSTÍ (Flash and Bone)

Režie: Brad Turner

Scénář: Toni Graphia

 

Cylon, který si říká Leoben, je objeven na jedné lodi flotily. Komandér Adama posílá Starbuck, aby ho vyslechla – "nebo spíš to vyslechla". Cylon řekne Kaře, že na jedné z lodí je atomová bomba. Ačkoliv tomu Starbuck nevěří, postoupí varování veliteli.

 

Zatímco její kolegové hledají bombu, Starbuck tvrdě vyslýchá Leobena. Teologické debaty o duši a lidství vedou k výhrůžkám a k mučení. K výslechu se také z osobních důvodu připojuje prezidentka Roslinová, které Leoben naznačí, že Cylonem by mohl být i Adama.

 

Na Galactice se Sharon ptá Baltara jestli by na ní mohl vyzkoušet svůj nový detektor Cylonů. Gaius to udělá a zjistí, že je skutečně Cylonem. Tuto informaci však nesdělí Sharon (Boomer), ani nikomu jinému.

 

Mezitím na daleké Caprice se jiná kopie Sharon pokouší přemluvit Hela, aby zůstal na planetě a začal zde…

 

Dále hrají: Michael Hogan (plukovník Saul Tigh), Tahmoh Penikett (poručík Karl "Helo" Agathon), Aaron Douglas (Galen Tyrol), Kandyse McClure (důstojník Anastasia Duallaová), Paul Campbell (Billy Keikeya), Callum Keith Rennie (Leoben Conoy), Matthew Bennett (Aaron Doral), Christina Schild (Playa Palacios), Eric Breker (kapitán Gemenon travelleru), Biski Gugushe (Sekou Hamilton), Sandra Guerard (reportérka)

 

Epizoda 9

PŘEKVAPENÍ PRO TIGHE

 

Mezi členy posádky vzrůstá napětí. Prezidentka Roslinová má dokonce podezření, že by také velitel Adama mohl být Cylon.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 2×42 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný