Blesk pro ženy/Harlequin – Jiná žena

Blesk pro ženy pokračuje dalším televizním romantickým filmem pod hlavičkou Harlequin. Tentokrát díky svátkům vyjde jinak než v obvyklé pondělí. Původně byl naplánován až v úterý 14. dubna 2009, nakonec vyšel ale již dnes, v sobotu 11. dubna 2009. Jde o snímek Jiná žena za 49,- Kč. Příběh o neštěstí, které zachránilo jednu velkou lásku.

Jednoho večera odcházela Lisa Templová z práce a v garáži ji někdo přepadl. Brutální útok měl za následek ztrátu paměti. Postižené ženě přispěchali na pomoc i lidé, od nichž by to nikdo nečekal. Jako třeba manžel, který se s ní chtěl rozvést, ale za dané situace svůj záměr přehodnotil. A pak se Lisa probudí na nemocničním lůžku – aniž by tušila, kdo je, aniž by věděla, co se stalo, aniž by si pamatovala cokoli ze své minulosti. Netuší, že se její manželství hroutilo. Když je propuštěna z nemocnice, vrací se domů. To slovo je pro ni ovšem nyní prázdný pojem. Na nic se nepamatuje, musí znovu budovat vztahy se všemi lidmi kolem sebe.

Manžel ji sice podezírá, že vše jen předstírá, ale přesto se o ni pečlivě stará. Lisa je jako dítě, které znovu poznává svět, znovu se musí všemu učit a dokáže se radovat z maličkostí, které jako „dospělá“ přecházela bez povšimnutí. Znovu tak začíná Paulovi připomínat tu dívku, do které se kdysi zamiloval a ne tu zahořklou ženskou, se kterou se chtěl rozvést. Tato nová žena ho přesvědčí, aby své plány odložil… oba se do sebe opět zamilují…

Jenže když se Lisa začne uzdravovat, dostane Paul strach, aby se společně se střípky paměti nevrátila také ta „stará“ Lisa. Jí se matně začíná vybavovat minulost, dozvídá se, že se s ní cosi stalo už dřív. Kdysi byla plná života, ale náhle se začala stranit okolí a ubližovat svým blízkým. Jakou roli v celé té prapodivné záležitosti hraje tajemný dárce květin, které měly Lizu potěšit v nemocnici? Zjeví se nová skutečnost, která souvisí s jejich společnou minulostí. Může staronová láska vydržet?

Zadní strana

Žánr: Drama / Romantický / Krimi

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 1994

Délka: 89 minut

Původní název: Another Woman

Světová premiéra: 2. října 1994

Režie: Alan Smythe

Námět: Margot Dalton (román „Another Woman“)

Scénář: Jim Henshaw, Lee Langley, Lyle Slack

Produkce: Jean Desormeaux, Jim Henshaw, Robert Lantos, Ian McDougall

Hudba: David Blamires

Kamera: Michael Storey

Společnost: Alliance Communications Corporation / CTV Television Network / Harlequin / Universum Film

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Justine Bateman (Lisa Templeová), Peter Outerbridge (Paul Temple), James Purcell (Dooley), Kenneth Welsh (Dr. Holcross), Amy Stewart (Bonnie Templeová), Jackie Richardson (Anna), Elizabeth Lennie (detektiv Washburnová), Diana Belshaw (ošetřovatelka Doris), John Jarvis (Dr. Barnes), Michael Copeman (detektiv Sheehan), Meg Hogarth (Rosemary), Douglas O’Keeffe (číšník), Matthew Smith (Jody Mueller), Kim Lavis (ošetřovatelka), Jack Jessop (Gunsmith), Caroline Yeager (Jane), Henry Chan (pan Chen), Jocelyn Snowdon (mladá Lisa), Barna Moricz (mladý Paul), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

>Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný