FilmX – Hledám Amy

Zítra 16. dubna 2009 je čtvrtek a s ním další trio DVD z edice FilmX. Jako první si vezmeme na paškál film na pomezí konverzační komedie, romantiky a zamyšlení o vztazích mezi muži a ženami Hledám Amy. Cena 99,- Kč. Komedie, která se nebojí říct, co cítí.

Holden a Banky jsou nerozluční kamarádi, kteří udělali kariéru na šíleném komiksu, který vymysleli. Nyní se hřejí na výslunní slávy a zdá se, že jejich bezstarostný život nic nemůže změnit ani ohrozit.

Když se seznámí s rajcovní kreslířkou Alissou, Holden se zamiluije a události dostanou úplně jiné obrátky. Touha po krásce totiž Holdenovi naprosto zatemní mozek a Banky s hrůzou zjišťuje, že jestli někdo nezasáhne, je sladkému životu konec.

A opět i verze z obalu:

Holden (Ben Affleck) je citlivý mladík, který neustále hledá dokonalou ženu. Najde ji v podobě Amy (Joey Lauren Adams), která se zdá být ženou jeho snů.

Vnitřní strana obalu

Věc má ale háček: Amy je totiž na holky. Holden se však nevzdává a je přesvědčen, že to bude právě on, kdo Amy změní. Jenže Amy má ještě další tajemství…

Vnitřní strana obalu

Duchaplná a sexy komedie od mistra humoru Kevina Smitha!

Zadní strana obalu

Žánr: komedie, romantika, drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Originální název: Chasing Amy

Délka: 109 minut

Režie: Kevin Smith

Produkce: Robert Hawk

Scénář: Kevin Smith

Hudba: David Pirner

Kamera: David Klein

Střih: Scott Mosier

Studio: Miramax, View Askew Productions

Hrají: Ethan Suplee, Welker White, Ben Affleck, Scott Mosier, Jason Lee, Casey Affleck, Dwight Ewell, Joey Lauren Adams, Guinevere Turner, Carmen Llywelyn, Brian O’Halloran, Matt Damon, Alexander Goebbel, Tony Torn, Rebecca Waxman, Paris Petrick, Kelli Simpkins, Kristin Mosier, Virginia Smith

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonusy: úvod Kevina Smitha, audio komentář, zkouška barev, vystřižené scény, upoutávka

Pictures copyright © Askew Prods & Miramax Films – All Rights Reserved