Aha! – Úžasná planeta DVD 14

V edici Aha! Světový dokument v pondělí 20. dubna 2009 vyšel za podpory KM Records a North Video již 14. disk série Úžasná planeta za 49,- Kč. Další výběr nejlepších dokumentárních filmů, tentokrát jde o díl Stopy kultury a bonus Neuvěřitelná fakta.

 

 

Stopy kultury

 

Tentokrát nahlédneme do oblasti kultury a umění. Pootevřeme dveře komnat některých uměleckých stylů, jako jsou minimalismus nebo existencialismus, a prozkoumáme, které další stránky moderního lidského života jsou ovlivněny kulturou a stylem, ať už jde o architekturu mrakodrapů, automobilový design nebo kostýmy brazilských karnevalů. Pootevřeme také bránu kulturní budoucnosti a zjistíme, čím nás tak fascinuje science-fiction, jak se pouliční umění prolíná do kulturního středního proudu a kam posouvá kulturu postmodernismus.

 

BONUS:

 

Neuvěřitelná fakta (65:30 min.) – Věděli jste, že kroupy mohou obsahovat malé organismy nasáté tornádem? Tento díl vám představí neuvěřitelná fakta, překvapující odhalení a úsměvné souvislosti. Kaleidoskop světových "nej" je opravdu pestrý: najdete tu historii map a mechanických hodin, rychlostní rekordy živé přírody i lidských strojů, nejdražší houby a mnoho dalších střípků a perliček.

V dokumentu jsou zařazeny unikátní záběry z archivu BBC, uvolněné výhradně pro použití v sérii Úžasná planeta. Z důvodu zachování autenticity byl záznam ponechán v původní obrazové kvalitě.

 

Délka: 206 minut

Společnost: BBC Worldwide Ltd. / KM Records, s.r.o. / 24SNAiLS / North Video

 

Menu DVD 
Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: Neuvěřitelná fakta