DVD edice – Film SIX: Rozpoutané peklo

Film SIX: Rozpoutané peklo, který vydala DVD edice v pondělí 20. dubna 2009, představuje hrozivou vizi světa, který nám možná není až tak vzdálený. Cena 49,- Kč.

Oficiální text distributora tvrdí, že jde o "velkolepý sci-fi thriller". Ve skutečnosti jde spíše o nízkorozpočtovou sci-fi, která je díky své obsahové náplni (v níž se konfrontuje téma víry proti bezmyšlenkovité konformitě) v sortimentu mnoha e-shopů, specializujících se na křesťanské filmy. Vždyť přece "číslo šelmy" je názvem konceptu, zmiňovaného v knize Zjevení svatého Jana Nového zákona, podle něhož je určité konkrétní číslo charakteristickým označením Antikrista.
Osvoboď svou mysl, než Ti ji vezmou.

Film se odehrává v blízké budoucnosti, v níž celé planetě vládne brutální diktátor, který tvrdí, že je Bohem. Kontroluje všechny lidi pomocí satelitů a implantátů. Mapuje každý aspekt lidského života, každou stopu. Toho, kdo nespolupracuje, čeká smrt. Všichni obyvatelé tak musí volit mezi implantací čipu a a smrtí.

Tři muži, kteří se této kontrole odmítají podrobit, nyní čekají ve vězení na smrt. Brody, Jeddy a Dallas dostanou novou naději, když se seznámí s Lukem, který drží klíč k jejich útěku. Tito tři muži mohou zachránit nejen sebe, ale také zbavit celé lidstvo diktatury.

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004
Originální název: Six: The Mark Unleashed
Žánr: thriller, sci-fi
Režie: Kevin Downes
Hrají: Stephen Baldwin, David A.R. White, Jeffrey Dean Morgan, Kevin Downes, Mike Norris, Troy Winbush, Elena Lyons