Atypfilm – Bílá hříva

Před nedávnem jsme tu měli barvu červenou, aktuálně nám Atypfilm nabídne ve čtvrtek 30. dubna 2009 od stejného tvůrce mírnou změnu. Opět středometrážní titul Bílá hříva v ceně 49,- Kč.

Rybářský hoch Folco žije v chýši na břehu bažiny. Pozoruje koně a obdivuje jejich hájení vlastní svobody. Jednou se podaří lovcům zahnat bílého hřebce do ohrady, ale ten brzy přerve pouta a opět se osvobodí. Jednoho dne se Folcovi podaří chytit hřebce do smyčky a oba se spřátelí. Hřebec však opět touží po návratu ke stádu. Při jednom lovu je pronásledován hlídači. S poraněnou nohou se ukryje ve vysoké trávě. Hlídači ji podpálí, ale to již se plameny prodírá Folco, aby hřebce vysvobodil. Spolu proniknou clonou plamenů a když jsou pronásledováni, vrhnou se spolu do mořských vln.

 

 

Žánr: Drama / Rodinný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1952

Délka: 47 minut

Původní název: Crin-Blanc

Světová premiéra: březen 1953 – Francie, Paříž (Congrès International des Films Documentaires, éducatifs et de court métrage)

 

  

 

Režie: Albert Lamorisse

Scénář: Albert Lamorisse, Denys Colomb Daunant, Albert Lamorisse, James Agee

Produkce: Albert Lamorisse

Hudba: Maurice Leroux

Kamera: Edmond Séchan

Společnost: Films Montsouris

Natáčeno: Camargue, Bouches-du-Rhône, Francie

Hrají: Alain Emery (chlapec Folco), Laurent Roche, Clan-Clan, Pascal Lamorisse, Fracois Perie, Charles Guillaume, Alain Colomb Daunant, Denys Colomb Daunant, Charles Fouhetty, Pierre Bestieux, Pierre Moureaux-Nery, Jean-Pierre Grenier (vypravěč)

 

  

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: