Filmhouse – Krevní msta

Filmhouse ve středu 29. dubna 2009 bude za 49,- Kč opět vzpomínat. Na řadě je Krevní msta (někdy též pod názvem Krevní pouto) se Sophií Loren a Marcellem Mastroiannim.

Italské mafiánské drama s tehdejšími hvězdami Sophií Lorenovou a Marcellem Mastroianim popisuje boj sicilské ženy za spravedlnost. Tak, jako se liší uváděný název filmu, liší se ve zdrojích i jména hlavních hrdinů. Titina= Concetta, Nick= Miquelle, prostě, vyberte si.

Film se odehrává na Sicílii v Comitini roku 1922. Pohledná vdova Titina Paternová stále jenom vzpomíná na svého muže Angeluzza Paterna, kterého zavraždil fašista a mafiánský boss Vito Acicatena. Ve vesnici se však nikdo neodváží proti němu vypovídat.

 

 

 

Teprve když se po letech vrátí advokát socialistického smýšlení Spallone, pokusí se dosáhnout obnovení soudního procesu a zároveň se do Titiny zamiluje. Brzy se však na scéně objeví sok – Angeluzzův bratranec Nick z Ameriky, jehož prostředky mají mnohem blíže k mafiánským než k právním. Zprvu morální konflikt začíná být čím dál osobnější.

Komplikovaný příběh z atraktivního prostředí sicilské mafie byl natočen roku 1978 a kromě hvězdného obsazení se může pochlubit i dobovým zápisem do Guinessovy knihy rekordů jako film s nejdelším názvem.

Žánr: Drama

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1978

Délka: 92 (124) minut

Původní název: Fatto di sangue fra due uomini per causa di una vedova – si sospettano moventi politici

Světová premiéra: 21. prosince 1978 – Itálie

Režie: Lina Wertmüller

Scénář: Lina Wertmüller

Produkce: Arrigo Harry Colombo / Lew Grade

Hudba: Pino D’Angiò, Nando De Luca

Kamera: Tonino Delli Colli

Společnost: Lord Grade / Harry Colombo Production / Incorporated Television Company / Liberty Film

Natáčeno: Incir De Paolis Studios, Řím, Lazio, Itálie / Segesta, Calatafimi Segesta, Trapani, Sicílie, Itálie / Teatro di Segesta, Segesta, Calatafimi Segesta, Trapani, Sicílie, Itálie / Tempio di Segesta, Segesta, Calatafimi Segesta, Trapani, Sicílie, Itálie

Hrají: Sophia Loren (Titina Paternòová), Marcello Mastroianni (Rosario Maria Spallone), Giancarlo Giannini (Nicola Sanmichele ‚Nick‘), Turi Ferro (Vito Acicatena), Mario Scarpetta (Tonino), Antonella Murgia (těhotná dívka), Lucio Amelio (Dr. Crisafulli),Maria Carrara (Donna Santa), Isa Danieli (emigrant), Guido Cerniglia (městský tajemník), Vittorio Baratti (lékárník), Oreste Radi (učitel), a další

V českém znění: Vilma Cibulková, Miroslav Etzler, Martin Stránský, Libuše Švormová

Menu DVD

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: upoutávky