Aha! – Úžasná planeta DVD 15

V edici Aha! Světový dokument v pondělí 27. dubna 2009 vyšel za podpory KM Records a North Video již 15. a současně i poslední disk série Úžasná planeta za 49,- Kč. Další výběr nejlepších dokumentárních filmů, tentokrát jde o díly Dávná civilizace a Zvířata v rituálech.

 

 

Dávné civilizace

 

Závislost moderního člověka na vědě a technice už začíná být únavná. Podvědomě tušíme, že by nám civilizace, které označujeme jako "primitivní", mohly poskytnout inspiraci k přirozenějšímu životu. Žít ve skromnosti a v souladu s přírodou se můžeme učit od novozélandských Maorů, mongolských Nomádů i kmenů žijících v papuánské buši. Seznamte se s jejich tradičním životem, který se během staletí změnil jen velmi málo, protože k tomu nebyl žádný důvod.

 

Zvířata v rituálech 
Lidé se po celou svou historii snaží rozluštit zákony přírody, pozorují a vyvozují souvislosti. Všimli si, že u různých zvířat jsou dominantní různé vlastnosti, a usoudili, že stvořitel světa předurčil každého tvora k jiným úkolům. Tato víra vedla k uctívání a k využívání zvířat i v obřadech spojujících člověka s bytostmi a silami duchovního světa. A tak si lidé při rituálech nasazují různé části zvířecích těl, vyřezávají totemy, vyrábějí šperky ve tvaru zvířat, a dokonce vkládají jejich části do hrobů svých mrtvých, aby je síla zvířat provázela a chránila na jejich poslední cestě.

Délka: 180 minut

Společnost: BBC Worldwide Ltd. / KM Records, s.r.o. / 24SNAiLS / North Video

 

A od příštího týdne začíná vycházet v Aha! nový seriál dokumentů, tentokrát cestopisných. Všem kteří rádi nazouvají boty z toulavého telete, nabídne desetidílný cyklus s názvem SVĚTOBĚŽNÍK. V současnosti to bude již druhá cestopisná edice na trhu levných DVD (vedle Nejkrásnějších míst světa od ABCD video).

Menu DVD 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: