Columbo 33 – Krize identity

Dalších čtrnáct dní je za námi a ti, kteří si kupují epizody Columba v edici od Amercomu, mají opět možnost pořízení dalšího dílu. Epizoda Krize identity vyjde v úterý 28. dubna 2009 jako již třiatřicátý disk s tímto seriálem od vydavatele Amercom v ceně 69,- Kč.

Marketingový odborník Nelson Brenner, ve skutečnosti tajný agent, se dozví, že jeho bývalý parťák Geronimo zná jeho novou identitu. Pro Nelsona je otázkou života a smrti uchránit své tajemství, a proto musí nepohodlný Geronimo zemřít. Agent zinscenuje tajnou schůzku s jistým Lawrencem Melvillem, který má nic netušícímu Geronimovi předat několik mikrofilmů. Když se Melville vzdálí z místa schůzky, vynoří se ze tmy Brenner a svého bývalého kolegu umlátí kusem železa. Vrah si samozřejmě obstará perfektní alibi, ale jaksi nepočítal s tím, že by případem mohl být pověřen někdo takový jako Columbo.

A Columbo se s tím nepáře, i když vypadá jakoby neuměl do pěti napočítat. Ale zdání klame.

Země původu: USA

Rok vzniku: 1975
Originální název: Columbo: Identity Crisis
Žánr: Krimi, detektivka
Režie: Patrick McGoohan, Ted Post, Harvey Hart a další
Hrají: Peter Falk, Patrick McGoohan, Otis Young, Val Avery, Leslie Nielsen, David White, Bruce Kirby, Vito Scotti, Barbara Rhoades, William Mims, Carmen Argenziano, Cliff Carnell, Edward Bach, Paul Gleason,  Hector Elizondo, Sal Mineo, John Payne, Maurice Evans, Sam Jaff, Janet Leigh a další

Námět: Richard Levison, Lou Shaw, William Driskil a další
Scénář: James Menzies, Richard Levinson, William Linka další

Produkce: Edward K. Dodds, Everett Chambers a další
Hudba: Bernardo Segall, Jeff Alexander a další

Střih: Ronald LaVine, Jamie Caylor a další
Kamera: Richard C. Glouner, Charles Correll a další
Stavby: Jerry Adams
Zvuk: Jerry Smith
Kostýmy: Burton Miller
Údaje o DVD:
Délka: 95 minut
Zvuk: český 2.0, polský (lektor) 2.0
Obraz: barevný, 4:3, PAL