Soutěž se společností Řitka Video

Ve spolupráci se společností Řitka Video, s.r.o. Vám přinášíme možnost zahrát si o tématické kolekce, připravované k vydání ke dni 11. května 2009. Ceny jsou připraveny pro pět výherců, pro každého jedna. 

Řitka video

 

 

Blokáda:

 

Na motivy stejnojmenné knihy Alexandra Čakovského byl natočen příběh, který vypráví o nejtragičtějších stránkách Velké vlastenecké války při obléhání Leningradu mezi zářím 1941 a lednem 1943. Vypráví o velké bitvě o město, dění na velitelství, každodenním životě v první linii i heroických pracovních výkonech obyvatel Leningradu v obléhaném městě.

 

Cesta do Berlína:

 

Žádný hollywoodský film nedokáže ztvárnit pohnutou historii 2. světové války stejně realisticky, jako dokumentární snímky. A rozsáhlá série POCHOD K VÍTĚZSTVÍ, která kombinuje unikátní černobílé a barevné záběry, je toho nejlepším důkazem.

Blokáda 

Cesta do Tokia:

 

Žádný hollywoodský film nedokáže ztvárnit pohnutou historii 2. světové války stejně realisticky, jako dokumentární snímky. A rozsáhlá série POCHOD K VÍTĚZSTVÍ, která kombinuje unikátní černobílé a barevné záběry, je toho nejlepším důkazem.

Pochod k vítězství - Cesta do Berlína  

Já, Claudius:

 

Seriál britské stanice BBC je dodnes vysoce ceněn pro svou věrnost slavné předloze i pro strhující ztvárnění osudů tehdejších vládců Středomoří.

Pochod k vítězství - Cesta do Tokia  

Válečná mašinérie nacistů:

 

Unikátní dokumentární série nabízí na půdorysu deseti dílů podrobný pohled na vojenskou mašinérii nacistů v době 2. světové války. V srdci každé války stojí strategie. A za každou strategií stojí vojenská mašinérie, která v době války spojuje jednotlivé národy dohromady, aby mohly dojít ke společnému vítězství. Když mašinérie funguje správně, stává se z ní šelma, kterou nikdo nezastaví. A naopak, když jednotlivé složky přesně nezapadají do sebe, katastrofa je doslova za dveřmi. Důraz na vojenskou mašinérii byl nejvíce patrný v průběhu 2. světové války. A právě na ni se soustředí strhující dokumentární cyklus, jehož prvních deset dílů nabízí podrobný pohled do mašinérie nacistů. Od Hitlerovy armády, přes vzdušné síly Luftwaffe a námořníky z Kriegsmarine, až po fanatické mladíky z Hitlerjugend.

Já, Claudius  

 

Odpovědi na otázky naleznete na stránkách http://www.ritkavideo.cz/.  

 

Své odpovědi na soutěžní otázky vyplňte spolu se svým jménem a adresou do formuláře níže nejpozději do 16:00 hodin 20. května 2009.

 

Zúčastnit se mohou čtenáři s korespondenční adresou v ČR, každý soutěžící se může v  soutěži zúčastnit pouze jednou (duplicitní odpovědi budou z losování vyřazeny).

 

 

 

Soutěž byla ukončena.