Aha! – Světoběžník 1 – Poznání Orientu

V ediční řadě pondělního Aha! Světový dokument vystřídala Úžasnou planetu série Světoběžník. První disk nazvaný Poznání Orientu vyšel v pondělí 4. května 2009. Cena 49,- Kč.

Ediční řada Světový dokument – Světoběžník – přináší tříhodinové filmové materiály, na kterých naleznete pozoruhodné zeměpisné cykly ze vzdálených i blízkých koutů naší planety. Cestopisný seriál SVĚTOBĚŽNÍK vychází na deseti DVD.

INDIE – 30:04

Tato země, jež se může pyšnit několika světovými primáty, je kolébkou jedné z nejstarších civilizací. Rozmanitost kultur, umění a architektury tu vytváří oslnivou, nezapomenutelnou mozaiku, jež nemá ve světě obdoby. V kapitole INDIE, sestavené z kvalitních obrazových i zvukových snímků, cestujte do hlavního města Dillí či růžového Džaipúru.

ČÍNA – 29:56

Země rozmanitější a více fascinující než kterákoliv jiná. Země, která pro své tradice a unikátní kulturní bohatství zůstává nesmírně atraktivním cílem turistů ze všech koutů světa. V této kapitole můžete z pohodlí svého obývacího pokoje poznat rozmanitost a pestrost Číny – od krás hlavního města Pekingu až k Čínské zdi a dalším památkám.

THAJSKO – 29:54

Dýchá pestrostí a přitažlivostí – od pulzujícího Bangkoku se známým "plovoucím" tržištěm až k idylickým ostůvkům s průzračnými plážemi jako je Phuket. Dali jsme si za cíl ukázat vám krásy Thajska v DVD kvalitě – čeká vás tedy skvělý obraz i zvuk.

MALAJSIE – 29:59

Kuala Lumpur v asijské části poloostrova a Sarawak na severozápadě Bornea, to jsou kolotající kotle etnických směsí obyvatel Malajsie. Jinak je to však země, jejíž slunečné pláže, ostrovy, rozmanitá fauna a flóra patří k nejlepším v celém regionu. Země fascinujících kultur a mnoha atrakcí.

SRÍ LANKA – 29:54

si vydobyla přezdívku "perla Indického oceánu". Není se co divit, vždyť tento tropický "ostrov koření" je plný exotických barev a kulturních zajímavostí. S DVD, které vám nabízíme, se o tom můžete přesvědčit i vy – počínaje panenskými písečnými plážemi přes tradiční domorodé umění a řemesla až k půvabným chrámům.
HONGKONG – 30:01  
leží na jihovýchodním pobřeží Číny a patří k nejrušnějším městům světa. Je asi tak velký jako New York a má přinejmenším stejně co nabídnout – jedinečnou, fascinující směs starého a nového, kultury Dálného východu a Západu, čínské tradice s britskými vlivy.

Zadní strana obalu 

© KM Records, s.r.o.

DVD vyrobilo North Video

V příštím díle navštívíme země Afriky. Navštivte kontinent plný kontrastů. V přespříštím pak Latinskou Ameriku.

11.05.2009 – Afrikou od severu k jihu

18.05.2009 – Mystická Latinská amerika

 

Údaje o DVD:

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Délka: 180 minut

Regiony: All

Bonusy: Upoutávky na příští díly