Amercom – Hercule Poirot DVD 10

Ediční řada vydavatelství Česká Média Amercom Hercule Poirot pokračuje. Desáté DVD se objevilo v pondělí 4. května 2009, přičemž se jedná o první vydání – můžeme počítat, že v budoucnu se objeví v prodeji ještě jednou . Obsahem desátého DVD jsou opět dva díly, a sice: Únos ministerského předsedy a Záhada západní hvězdy. Cena 69,- Kč.

01. Únos ministerského předsedy

Hercule Poirot je nenadále povolán na ministerstvo zahraničí – předseda vlády byl ve Francii cestou na mezinárodní konferenci unesen. Slavný detektiv má jen 32 hodin na to, aby premiéra našel a zajistil jeho účast na důležitých odzbrojovacích jednáních.

Originální název: "Agatha Christie: Poirot" – The Kidnapped Prime Minister

02. Záhada západní hvězdy

Belgické filmové hvězdě Marii Marvellové někdo v dopisech vyhrožuje, že brzy uloupí její diamant známý jako "Západní hvězda". Když se detektiv doví, že podobný diamant vlastní lady Yardlyová, navštíví ji i s kapitánem Hastingsem, avšak přímo před jejich očima je lady Yardlyová okradena…

Originální název: "Agatha Christie: Poirot" – The Adventure of the Western Star

 
V příbalovém letáku se dočteme o Poirotovi ve filmu, Procházce po Torquay, pár dalších detailů ze života Agathy Christie a článek Arthur Hastings, Poirotův nejlepší přítel.
 
 
Země původu: Velká Británie
Rok vzniku: 1990
Námět: Agatha Christie
Režie: Renny Rye, Richard Spencea další
Dramatizace: Michael Baker, Clive Exton a další
Hrají: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Niamh Cusack, David Swift, Jonathan Coy, Jack Klaff, Rosie Timpson, Gawn Grainger, Marc Culwick, Vass Anderson, Avril Elgar, Abigail Cruttenden, Sean Pertwee, Cathy Murphy, Jeffrey Harmer
Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: český dabing stereo 2.0, polsky lektor stereo 2.0

Titulky: české, polské
Délka: 51 + 50,5 minut

Typ disku: DVD 5
Regiony: 2, 4
Bonusy: —