Reflex – II. světová válka: Za zavřenými dveřmi DVD 1. – Stalin, nacisté a západ

Dokumenty BBC mají převážně vynikající a velmi dobrou úroveň, proto je dobře, že dnes byla na trh uvedena díky časopisu Reflex další série, nazvaná Za zavřenými dveřmi. Disk první obsahuje díl "Stalin, nacisté a Západ. Vyšlo ve čtvrtek 7.5.2009, cena 49,- Kč. Lze koupit samostatně, bez časopisu.

Josef Stalin, generalisimus Sovětského svazu a tyran zodpovědný za smrt milionů. Muž, který stál u zdordu tohoto utrpení, měl během druhé světové války velmi nezvyklé přátele. Tento seriál vyprává za pomoci dříve utajených dokumentů, o zákulisí těchto zvláštních vztahů. Jde o naprosto jedinečné televizní zpracování tohoto období. Dobové rekonstrukce byly pečlivě připraveny z archivních materiálů, které byly dostupné povětšinou až po pádu komunismu. Zobrazená setkání za zavřenými dvěřmi nejsou smyšlenkou, ale skutečností.

V prvním dílu seriálu společně odhalíme dějiny, které chtěl Stalin skrýt.

Poprvé v dějinách kinematografie přichází série, která vypráví pravdivý příběh Stalinova spojenectví nejprve s nacisty, poté s Churchilem a Rooseveltem, jeho značný dopad na průběh 2. světové války a později na osud celé poválečné Evropy. Strhující kombinace vysoké politiky a dramatických životních údělů jednotlivých protagonistů!

V pozdních 30. letech uzavřel Stalin tajné spojenectví s Hitlerem, které se ukázalo jako velmi významný bod obratu poté, co byl nacisty zrazen. Příklon SSSR na stranu Velké Británie a USA je jednou z klíčových událostí války. Po více než padesáti letech jsou odtajněny důležité dokumenty a promlouvají dříve mlčící špičky KGB.

Žánr: Hraný dokument
Dokumentární režie: Laurence Rees
Dramatická režie: Andrew Williams
Námět a produkce: Laurence Rees
Hrají: Bob Gunton, Alexei Perenko, Paul Humpoletz

© BBC Wordlwide Ltd. under licence by 2 entertainment Video Ltd.

Příští týden vyjde DVD č. 2: Hitler.

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 16:9
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 2.0
Titulky: české
Délka: 53 minut
Typ disku: DVD 5
Přístupnost: 15
Regiony: 2
Bonusy: —